Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36., hétközi fordulójában az AC Milan könnyed, 4–0-s győzelmet aratott az utolsó helyezett Pescara otthonában.

A milánóiak az első perctől kezdve komolyan vették a találkozót, annak ellenére is, hogy több kulcsemberét is pihentette a vezetőedző, Massimiliano Allegri: a bajnokságban 2828 perccel a legtöbb időt a pályán töltő 16 gólos támadó, El Shaarawy és a francia védő, Philippe Mexes is csak a kispadon kezdett.
Már a második percben gólt szerezhetett volna Mario Balotelli, a támadó a kapufát találta el, de nem sokra rá már a háló is rezdült, a 9. percben tizenegyesből volt eredményes a Manchester Cityt is megjáró labdarúgó, 01.
A 33. percben Robinho szöglete után Muntari kapásból lőtt gólt, mellyel két góllal vezetett már az AC Milan, 02. A Pescara a 40. perc környékén jutott el először az ellenfél kapujáig, de a szöglet végül semmilyen veszélyt nem jelentett Christian Abbiati kapujára.
A második félidőben ott folytatta a Milan, ahol abbahagyta: egy védő hibájából Robinho lépett ki az 51. percben, majd középre adott, és az érkező Mathieu Flamini a kapuba passzolta a labdát, 03. Nyolc percre rá Balotelli megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját is, 04. Bár a folytatásban még beállt El Shaarawy és Giampaolo Pazzini is, további gólok már nem születtek, így a Milan könnyedén hozta a kötelező győzelmet.
SERIE A
36. FORDULÓ
 
Roma-Chievo 0-1
Pescara–AC Milan 0–4 
KÉSŐBB

Atalanta–Juventus 0-1
Bologna–Napoli   0-3
Cagliari–Parma  0-1
Inter–Lazio    1-3
Palermo–Udinese
Sampdoria–Catania  1-1
Siena–Fiorentina  0-1
Torino–Genoa  0-0

Forrás: nemzetisport.hu