Pikáns, fűszeres igazi mézkülönlegesség a medvehagymaméz, amely azonkívül, hogy finom, szívünknek, bőrünknek és gyomrunknak is jót tesz.

A rendkívül egészséges medvehagymát nem kell bemutatni, ám még kevéssé elterjedt a növény virágából készülő mézkülönlegesség, a medvehagymaméz. Ezt a mecseki és bakonyi erdőkben a méhészek rovarai gyűjtik össze kora tavasszal, és ízletes finomságok készíthetők belőle.

A medvehagymaméz gyorsan kristályosodik, színe világos barnától a sötétbarnáig terjed. Íze zamatos, illata jellegzetes, fűszeresen édes, nagyon kellemes aromájú, pikáns ízharmóniájú csemege mézfajta. Bár a medvehagymának összetéveszthetetlen, erős illata van, a mézben nem érződik ez a hagymaíz.

A medvehagymaméz - a medvehagymához hasonlóan - nagyon egészséges. Fontos enzimeket, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Vértisztító hatása van, de a gyomornak és a szív- és érrendszernek is jót tesz. Ezenkívül hatásos idült bőrproblémákra és felső légúti megbetegedésekre, így csillapítja a köhögést is.

Természetes édesítőszerként használható, önmagában vagy kenyérre kenve is fogyasztható, finom és egészséges reggeli, uzsonna készíthető belőle.

Forrás: hazipatika.com