Mi mindent kell átgondolni, ha partit szeretnénk tartani?
Egy kisebb parti rendezése a saját otthonunkban nem nehéz, és a szervezési
feladatok átláthatók. De ha kicsit nagyobb lesz a dimenzió, és az ünnepséget
egy másik helyen tartjuk, néhány váratlan dolog kerül az elintézendőkhöz. Egy
kicsivel több mindenre kell gondolnunk, mint a zene, az enni- és innivaló.
Legjobb, ha készítünk egy checklistát.
A buli jellege és keretei
Először azzal kell tisztában lenni, hogy milyen ünnepség
lesz ez: egy privát parti barátokkal, ünneplés a családdal vagy egy munkahelyi
buli? Ehhez tartozik a várható vendégek száma, ami fontos a helyszín
kiválasztása miatt. Annak alapján, hogy honnan jön a legtöbb vendég, és milyen
lehetőségek vannak a parti helyszínére, lehetőleg egy könnyen elérhető helyet
válasszunk, vagy gondoskodjunk arról, hogy mindenki oda- és visszajuthasson,
például béreljünk egy buszt.
Vendéglista és költségvetés
Fontos az anyagi keret megállapítása. Ehhez át kell
gondolni, mely vendégeket kell feltétlenül meghívni, és erre a létszámra ki
kell számolni az étel, ital, dekoráció és bérleti díj költségeit. Ha belefér
még a keretbe, meghívhatunk pár emberrel többet is. Legalább három héttel előre
küldjünk írásos meghívókat, és kérjünk mindenkitől visszajelzést.
Teremdekoráció és berendezés
A parti helyiségét a rendezvény jellegének megfelelően kell
dekorálni. Gondoskodjunk róla, hogy a dekoráció passzoljon a témához, és a
szükséges kellékeket szerezzük be időben. Dekorálhatunk előző este, attól
függően, hogy a helyiség mikortól áll rendelkezésre. Fontos pont a helyszín
berendezése. Van-e ott elegendő ülőalkalmatosság és asztal, vagy vinnünk kell
még valamit? Szabadtéri ünnepségnél ezen kívül fontos biztosítani, hogy legyen
elérhető mosdó.
Étel-ital
Ha partit tervezünk, ne feledjük el, hogy az ételek-italok
választéka feltétlenül passzoljon az ünnepség jellegéhez. Ha mindent saját
kézbe veszünk, és otthon készítjük elő a rágcsálnivalókat és salátákat, vagy
grillezni szeretnénk, a legpontosabban kell kalkulálni a szükséges mennyiséget.
Ha mindezt egy ételszállítóra bízzuk, időben vegyük fel a kapcsolatot a
megfelelő céggel, és mindent pontosan beszéljünk le. Gondoljunk arra is, hogy
az ételeknek és italoknak helyre is szükségük van, például büféasztalok
formájában. A vendégek különleges szükségleteit is vegyük figyelembe az étrend
megtervezésénél, pl. az allergiások vagy vegetáriánusok igényeit.
Forrás: impulsermagazin.com
0 Megjegyzések