Egy rossz alkalmazott óriási károkat tud okozni a cégeknek. A Business Insider összegyűjtötte azokat a jeleket, amiknél a vezetők már a kirúgást fontolgathatják.
Nem hozza az elvárt szintet

Bár nagyra értékelheti a főnök a dolgozó erőfeszítéseit, ha azonban az mégsem eredményez olyan teljesítményt, ami meg van határozva, akkor abból komoly problémák lehetnek. Ezek nem csupán költségekben mérhető károk, hanem könnyen felbomolhat a szervezeten belüli egyensúlyt, a "kakukktojás" ugyanis a többi kollégának is szemet szúrhat, ami feszültséget, stresszt okozhat közöttük.

Ilyenkor megoldás lehet az, ha a főnök egy személyes beszélgetés keretein belül felajánl a dolgozónak egy rövidebb távú tervet, egyfajta célkitűzést. Tehát érzékelteti vele, hogy gondok vannak, de ad neki egy lehetőséget a bizonyításra. Ha viszont nem történik a meghatározott időn belül lényegi változás, akkor meg kell beszélni, helyezzék-e át a cégen belül egy másik osztályra, vagy váljanak-e meg tőle.

Nem tudja követni a változást

A növekedés, vagy éppen a bizonytalan gazdasági környezet sokszor úgy csapódik le a cég életében, ami elég komoly változásokkal jár, legyen ez egy átszervezés, vagy éppen a portfólió kiterjesztése, módosítása. Ha egy alkalmazott képtelen tartani a lépést ezekkel a változásokkal, az előbb-utóbb a biztos felmondáshoz vezethet.

Ha beütött a krach, személyre szabott ajánlatainkért iratkozzon fel Álláspostánkra!

Hiányzik a lelkesedés

Még a kezdeti szakaszban nagyon könnyű lelkesnek és motiváltnak lenni, ezt azonban fenntartani nagyon nehéz. Az való igaz, hogy ideális esetben a cégnek is kell tennie érte (vannak erre különböző motivációs eszközök, vagy éppen úgy, hogy új kihívások elé állítják a dolgozót, esetleg továbbképzik), de ha a főnök azt érzi, hogy elveszett a kezdeti szenvedély, ami a munka rovására megy, akkor a dolgozó a következményeket igencsak érezheti a saját bőrén.

Nem tud beilleszkedni a vállalati kultúrába

Fontos az, hogy ki hogy dolgozik, de sok vállalatnál már nem csupán a "robot", hanem az ember, a személyiség, az egyén is kikerül a háttérből. Ha valakivel lehetetlenség együtt dolgozni, vagy képtelen elfogadni az adott hely diktálta szabályokat, valószínűleg hamar a HR-essel találhatja magát szemben.

Forrás: jobline.hu