A labdarúgó NB I 29., azaz utolsó előtti fordulójában a Videoton a Kecskemét idegenbeli 5–1-es legyőzésével biztosította be magának a tabella második helyét és az Európa-liga-indulás jogát.


Torghelléék (jobbra) elintézték a Kecskemétet (Fotó: Czerkl Gábor)



ulajdonképpen az Európa-liga első selejtezőjére készült a Videoton, ugyanis José Gomes legényei azzal a tudattal utazhattak el Kecskemétre, hogy egy győzelemmel gyakorlatilag megszerzik a második helyet, és ezzel kivívják a nemzetközi indulás jogát. A Videoton egykori közönségkedvenc támadója, Horváth Ferenc azonban arra készült, hogy korántsem túlfizetett csapatával megfricskázza a fehérváriak orrát, még akkor is, ha a tavasz meglepetéscsapatát az anyagi gondok mellett sérülések és a „csodakapus" Antal Botond eltiltása is hátráltatta. No és a bokáig érő víz a pályán, bár ezt az egyenjogúság jegyében a Videotonnak is meg kellett szenvednie, akár csak a sérüléshullámot, amelyet azonban bővebb keretük miatt könnyebben viseltek el a vendégek.
Például Filipe Oliveira helyett Gyurcsó Ádám játszott, akinek ívelését a 16. percben a télen, mondhatni a most maródi Paulo Vinícius váltótársának érkezett Juhász Roland gyönyörű mozdulattal csúsztatta a jobb felső sarokba (0–1), a combsérüléssel bajlódó Álvaro Brachi helyén pályára lépő Szolnoki Roland pedig nem sokra rá megduplázta a Vidi előnyét (0–2) – igaz, ebben a gólban benne volt a hazai kapus, Borszéki Csaba keze is.
Nem adták fel a hazaiak, aki kezdtek hozzászokni a mocsárjáráshoz, és egy szép Rafael Burgos, Rajczi Péter, Mohl Dávid akció után utóbbi remekül tekert a 16-os elől a jobb alsóba, és mind a lövés, mint a sarkazva kapott gólpassz élményszámba ment. 1–2.
A szünet után két dolog vált világossá: egyrészt az, hogy a Videoton nem engedi ki kezéből a győzelmet és az El-indulás jogát, hiszen előbb Torghelle Sándor (1–3), majd Paraiba talált be (1–4), másrészt az, hogy ez gólja ellenére sem Mohl mérkőzése. A Videotontól érkezett játékos már az első találatban is benne volt, majd a negyediket mellőle szerezték, ezt követően kihagyott egy ziccert, az ötödik pedig róla csapódott a jobb sarokba.
Beállt a vendégekhez Lupeta, Nikolics Nemanja és Tóth Balázs is, míg Horváth a Balázs Zsolt, Patvaros Zsolt duót küldte be csereként a második félidőben.
Közülük Tóth Balázs került főszerepbe, mert nem sokkal beállása után lerántotta Burgost a 16-oson belül – a büntetőt Mohl lőtte, de a fentiekből szinte következik, hogy Tomás Tujvel kiütötte labdáját!
Nem sokkal később Gyurcsó Ádám sokadik gólpassza után Juhász Roland egy újabb tökéletes fejessel beállította az 1–5-ös végeredményt: az ősz végére megtorpant a KTE, a Videoton pedig, ha nem is szerezte meg a vágyott bajnoki címet, a második hellyel elégedett lehet, tekintve az ősszel történteket.
További eredmények:
Újpest FC–Szombathelyi Haladás 0–1
Lombard Pápa–Siófok 0–1
Kaposvári Rákóczi–MVM Paks 1–0
Budapest Honvéd–Egri FC 3–0
Győri ETO–MTK Budapest 1–0
Debreceni VSC-Teva–Ferencváros 2–3
Május 27., hétfő  18.30 Pécsi MFC–Diósgyőri VTK (Sport1)
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA















Az utolsó forduló műsora:
30. forduló
13.05.31, pén. 17:00    Ferencváros-Kaposvár (Győrben)
13.05.31, pén. 19:00    Paks-Kecskemét
13.06.01, szo. 14:00    Videoton-Pécs
13.06.01, szo. 16:00    Diósgyőr-Lombard
13.06.01, szo. 16:00    Eger-ETO  (Vácon)
13.06.01, szo. 18:30    MTK-DVSC-Teva
13.06.02, vas. 16:30    Haladás-Honvéd
13.06.02, vas. 18:30    Siófok-Újpest