Az 1896-ban épült szálloda történetén keresztül különleges rálátást kaphatsz a 20. század eseményeire is.

A Corinthia Hotel Budapest 2013-ban ünnepli újranyitásának 10. évfordulóját. A szálloda 1896-ban a millenium tiszteletére épült és gazdag történelme során számos megpróbáltatáson ment keresztül. A máltai székhelyű Corinthia csoportnak köszönheti újjászületését a legendás épület, miután 2003-ban az új tulajdonos helyreállította, hogy ismét eredeti pompájában csilloghasson.

Az április 25-én, ebből az alkalomból nyílt kiállítás nem csupán az elmúlt 10 év fontosabb eseményeit mutatja be, de több mint száz évet utazhatunk vissza az időben, hogy megismerhessük az épület történelmét.

– Büszkék vagyunk történelmünkre és ez a kiállítás méltó megemlékezése a régi időknek. Nemcsak szállóvendégeinknek, hanem minden kedves érdeklődőnek tartalmas programot szeretnénk biztosítani ezzel a bemutatóval – mondta Thomas M. Fischer a szálloda igazgatója.

Az ünnepélyes megnyitóra a 10 éves évforduló ünnepségsorozatának részeként 2013. április 25-én került sor. A kiállítás azonban ezután is – a szálloda kulturális programkínálatának részeként – folyamatosan megtekinthető.

A kiállítás előkészítése és a tárlaton látható különböző történelmi dokumentációk beszerzése a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum segítségével valósulhatott meg.

Mit kell tudni a szállodáról?
A szálloda először 1896-ban nyitotta meg kapuit Grand Hotel Royal néven. Új arcát a Corinthia Csoport általi felvásárlást és teljes átalakítást követően nyerte el. 2003-as nyitása óta számos neves kitüntetéssel jutalmazták a szállodát. 
A több mint 30 rendezvényterem középpontjában a Nagy Bálterem áll, amely a felújítást követő állapotában Budapesten egyedülállónak tekinthető. Az először 1886-ban megnyitott Royal Spa 2006 júniusától gyönyörűen felújítva, eredeti pompájában várja látogatóit a legmodernebb spa szolgáltatásokkal és kezelésekkel.

A máltai Pisani család által alapított Corinthia Csoport az idén ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Az elmúlt fél évszázad alatt a családi vállalkozásból kifejlődött cégcsoport hatalmas tapasztalatot szerzett a minőségi szolgáltatások terén. A Corinthia hotelek átalakításánál és felújításánál minden esetben a kulturális hagyományok megőrzése és a helyi építészeti stílusok megtartása volt az elsődleges szempont. A Corinthia lánc, a nemrég megnyílt Corinthia Hotel Londonnal együtt, összesen 9 hotelt üzemeltet 9 országban: Magyarországon, Máltán, Csehországban, Líbiában, Portugáliában, Oroszországban, Szudánban, Angliában és Tunéziában.

Forrás: otvenentul.hu