Az emésztőrendszer hatékony működése elképzelhetetlen a
megfelelő mennyiségű rost (napi 25 gramm), illetve folyadék (napi két liter)
nélkül.
Sokan erről megfeledkeznek, ráadásul a rengeteg finomított
élelmiszer, a sok tartósítószer, a különböző adalékanyagok, ízesítőszerek is
gátolják a belek hatékony és helyes működését. Pedig a rostok segítik a
salakanyagok gyors távozását a szervezetből, és egy szennyezett, „bedugult”
emésztőrendszer akár különböző betegségeket is okozhat.
Az útifű maghéj ezen segít igen egyszerűen, ugyanis
folyadékkal érintkezve mintegy hússzorosára képes megdagadni, s ez a
megduzzadt, zselés anyag mindenféle lerakódott salakanyagot kiszed a
bélredőkből, s minden oda nem illő dolgot eltávolít a bélfalakról, a belekből.
Ezzel együtt megkíméli a bélbolyhokat és nyugtató hatással van az érzékeny
belekre, amit a búza és egyéb gabonák rostjai alaposan kidörzsölhetnek.
Hasmenés esetén magába szívja a felesleges és felgyülemlett
folyadékot, székrekedéskor pedig a zselés anyag lágyítja a székletet, illetve
az útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti, fokozza a bélmozgást.
Összességében az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít
visszaállítani a bélrendszer helyes működését és mozgását.
Az útifű maghéjat a reggeli és az esti étkezés előtt fél
órával kell fogyasztani. Az elkészítése igen egyszerű, két deciliter vízbe,
gyümölcslébe, esetleg joghurtba kell két teáskanálnyi magot összekeverni, majd
gyorsan meginni, hogy a zselésedés már a szervezetben menjen végbe.
ket is okozhat.
Oké, hogy nem káros, de feltételez némi felelősségteljes
fogyasztói magatartást. Ez pedig felveti a kérdést, hogy vajon jó-e, hogy
gyerekek is fogyaszthatják az energiaitalokat. Ráadásul, ha jobban
belegondolunk, pont a kamaszkorúak a fő célcsoportjai ezeknek a termékeknek.
Forrás: hajraegeszseg.hu
0 Megjegyzések