A SZEX STRESSZOLDÓ ÉS IMMUNERŐSÍTŐ HATÁSA KÖZISMERT. EMELLETT ENYHÍTI A FÁJDALMAT, MEGVÉD A PROSZTATARÁKTÓL, SERKENTI A GONDOLKODÁST ÉS NÖVELI AZ ÖNBIZALMAT. JA, ÉS EGÉSZEN REMEK IDŐTÖLTÉS IS. ÍME, PÁR TIPP, HOGY A LEHETŐ LEGTÖBBSZÖR MŰVELHESD.

 Ne várj túl sokat

Az orgazmustól sokféle hormon önti el az agyat – köztük az alvásra ösztönző vazopresszin. Azonban míg te levegőért kapkodsz, partnered épp kezd újra beindulni. A nők a férfiaknál sokkal rövidebb idő alatt képesek újra izgalmi állapotba kerülni. Neked nagyjából 20 perc kell, hogy újra bevetésre készen állj. Neki elég három is.

Tedd ezt. Pár perccel az első orgazmus után kezdd el játékosan kényeztetni partneredet, még akkor is, ha egyelőre nem állsz készen a következő menetre. Ahogy komolyodnak az események, szervezeted prolaktin szintje csökken (ez a hormon irányítja a szexuális éberséget), aminek következtében libidód fokozatosan nőni kezd.

Beszélj hozzá

A testet az elme irányítja. Bár partnered teste pillanatnyilag eléggé elfáradt az első menettől, agya – tiéddel ellentétben – nagyon is éber. A szexuális vágynak fiziológiai és mentális összetevői vannak. Orgazmus után koncentrálj ez utóbbi területre: zúdítsd rá szexfantáziáidat, ahelyett, hogy a hétvégi meccs esélyeivel zsibbasztanád.

Tedd ezt. Hajolj közel hozzá és suttogj érzékien a fülébe. Mondd meg neki, hogy bármit megteszel, amire csak vágyik. Ajkaddal finoman érintsd meg a fülcimpáját, majd haladj tovább a nyaka felé, és közben ujjaiddal cirógasd meg a másik fülét. Ettől agyában oxitocin (a „kötődéshormon”) szabadul fel, és érzékei felkorbácsolódnak.

Lassan haladj

Ne akarj 160-ra gyorsulni anélkül, hogy mind az öt sebességen végigmennél. Ahelyett, hogy egyből a nemi szervekre térnél rá, csókokkal, érintéssel és simogatással fűtsd fel a hangulatot. A férfiak nyála libidónövelő tesztoszteront tartalmaz – amit a heves csókpárbaj során adhatsz át partnerednek.

Tedd ezt. Fuss végig ujjaddal mellei körül és folytasd a kalandozást a hasán, közben másik kezeddel incselkedj a fülével. Ez nemcsak felizgatja partneredet, de serkenti a vérkeringését, amitől a dopamin és a szerotonin is szabadabban áramlik.

Variáld a módszereket

Szex után a klitorisz igen érzékennyé válik, ezért közvetlenül az orgazmus után koncentrálj inkább a többi területre. Ha mégis legintimebb területeit kényeztetnéd, más módon tedd, mint az előző menetben. Ha például az imént az ujjaidat vetetted be, most használd a nyelvedet.

Tedd ezt. Simogasd a combja belső oldalát, és kerüld az érintkezést a szeméremajkakkal és a csiklóval. Ezzel fokozhatod partnered vágyát, és csúcsra járó endorfintermeléssel várja az újabb gyönyör újabb szakaszát.

Forrás: menshealth.hu