Itt a medvehagyma szezonja, és egy-két hétig még lehet megint fulladásig enni. Egy csokor 200 forintba kerül, és ez a mennyiség elég 3-4 adag krémleveshez. Most egy pikáns, de igazán nyárias változatát készítettük el. A menta és a medvehagyma rendkívül ízletes együtt, és a hideg leves ebben a nyárias tavaszban kellemesen frissítő is.




Ezekre lesz szüksége

1 csokor medvehagyma
2 kisebb burgonya
2-4 gerezd fokhagyma
száraz kifli, kenyér/kruton
0,5 l alaplé/víz
1 evőkanál kókuszolaj
1 púpozott evőkanál rizsliszt
só, bors
2-3 szál friss menta
1,5 dl rizstejszín/normál tejszín
A leves díszítéshez hagyjon meg egy kevés nyers medvehagymát.

Öt perc és kész

Mossa meg a medvehagymát, mentát, krumplit, szeletelje fel, és tegye őket félre. Nem kell nagyon apróra vágni a hagymát, a végén úgy is össze kell turmixolni.

Dobja rá az aprított fokhagymát a hevített olajra, és kevergesse pár percig. Ezután jöhet a hagyma és a menta is. Akkor jó, ha már összeestek a levelek.

Szórja meg a liszttel, öntse fel az alaplével/vízzel, és adja a leveshez a burgonyát is. Amikor megfőtt a burgonya sózza, borsozza az ételt, és adja hozzá a tejszínt is. Főzze össze a levest, majd botmixerrel turmixolja össze. Hagyja a lábast a tűzhelyen kihűlni.

Ja, majdnem elfelejtettem: amíg hűl a leves, pirítson meg egy felkockázott zsömlét/kiflit/kis kenyeret, amit majd beleszór a levesbe. Tálalás előtt szórja meg a meghagyott friss levelekkel is, keverje össze, és kész.

Forrás: divany.hu