Itt a medvehagyma szezonja, és egy-két hétig még lehet
megint fulladásig enni. Egy csokor 200 forintba kerül, és ez a mennyiség elég
3-4 adag krémleveshez. Most egy pikáns, de igazán nyárias változatát
készítettük el. A menta és a medvehagyma rendkívül ízletes együtt, és a hideg
leves ebben a nyárias tavaszban kellemesen frissítő is.
Ezekre lesz szüksége
1 csokor medvehagyma
2 kisebb burgonya
2-4 gerezd fokhagyma
száraz kifli, kenyér/kruton
0,5 l alaplé/víz
1 evőkanál kókuszolaj
1 púpozott evőkanál rizsliszt
só, bors
2-3 szál friss menta
1,5 dl rizstejszín/normál tejszín
A leves díszítéshez hagyjon meg egy kevés nyers
medvehagymát.
Öt perc és kész
Mossa meg a medvehagymát, mentát, krumplit, szeletelje fel,
és tegye őket félre. Nem kell nagyon apróra vágni a hagymát, a végén úgy is
össze kell turmixolni.
Dobja rá az aprított fokhagymát a hevített olajra, és
kevergesse pár percig. Ezután jöhet a hagyma és a menta is. Akkor jó, ha már
összeestek a levelek.
Szórja meg a liszttel, öntse fel az alaplével/vízzel, és
adja a leveshez a burgonyát is. Amikor megfőtt a burgonya sózza, borsozza az
ételt, és adja hozzá a tejszínt is. Főzze össze a levest, majd botmixerrel
turmixolja össze. Hagyja a lábast a tűzhelyen kihűlni.
Ja, majdnem elfelejtettem: amíg hűl a leves, pirítson meg
egy felkockázott zsömlét/kiflit/kis kenyeret, amit majd beleszór a levesbe.
Tálalás előtt szórja meg a meghagyott friss levelekkel is, keverje össze, és
kész.
Forrás: divany.hu
0 Megjegyzések