K:önyvhét a színházban
Bartók Imre, Csányi Vilmos, Finy Petra, Pion István, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Térey János biztos ott lesz a Libri Kiadó rendezvényén az Ünnepi Könyvhét előestéjén a Katona színpadán.
A Libri Kiadó könyvheti rendezvényén könyvújdonságok szerzőivel találkozhatnak az érdeklődők, a kötetekből pedig katonás színészek olvasnak fel részleteket. A különleges találkozás helyszíne a nagyszínpad, időpontja június 2.

K:önyvhét a színházban

Szentéletű politikus-apácák, politikus nonstopboltosok, sorozatgyilkos filozófusok, operarajongó vándorfák, dimenziótorna, villanóköltészet, bombatölcsérszív és hősi, sötét beethoveni c-moll – az Ünnepi Könyvhét előestéjén irodalommal telik meg a Katona színpada, és felvonulnak a tavasz legizgalmasabb könyvújdonságai.

A köteteket bemutatja Sárközy Bence, Dunajcsik Mátyás és a szerzők: Barta András (Magyarország = anyád), Bartók Imre (A patkány éve), Csányi Vilmos (A tökéletesség illata), Finy Petra (Folyékony tekintet), Pion István (Atlasz bírja), Simon Márton (Polaroidok), Sirokai Mátyás (A beat tanúinak könyve), Térey János (Moll)

“Az extázisban átéltek az emberből egy új, hályogszerű ént kényszerítenek ki, amely különbséget tud tenni az álló- és a vándorfák között. Életereje megnő, számára a gyönyör képei többé nem a test, hanem a tűz ábrái közül kerülnek ki.” (Sirokai Mátyás: A beat tanúinak könyve)

A kötetekből Fullajtár Andrea, Tasnádi Bence és Vajdai Vilmos olvasnak fel részleteket.

Zene: Simkó-Várnagy Mihály (cselló és elektronika)

Időpont: 2013. június 2. 19:00
Helyszín: Katona József Színház, Budapest

forrás: cultura.hu