Még mindig hányinger gyötri, és a szeme is be van gyulladva Dzseninek, annak a kilencéves fradista kislánynak, akit a debreceni ­rend­őrök fújtak le könnygázzal a hétvégi meccs után.

Egy kilencéves kislányt is lefújtak könnygázzal a debreceni rendőrök a hétvégi DVSC–FTC (2-3) bajnoki futballmérkőzést követően. Dzseni már jobban van ugyan, de erős hányingere és begyulladt szeme miatt tegnap még nem tudott iskolába menni. Édesanyja, Kolev Anna Mária, vagy ahogy a baráti körében ismerik, Ancsa és a Ferencváros is felháborodott a történteken.
A klub vezetősége közleményben jelezte, a saját biztonsági szolgálatától és a debreceni rendőrségtől is írásbeli tájékoztatást kér a ­be­avat­ko­zás okáról. – A győzelmet ­ün­­ne­pel­tük az álló buszon, amely a vasútállomásra vitt vissza minket, amikor a hátsó ajtón a rendőrök váratlanul könnygázt fújtak be – elevenítette fel Ancsa.
– A kislányom éppen a jármű hátuljában tartózkodott, így sajnos ő is kapott belőle. Nagyon csípte a gáz a szemét, a nyálkahártyáját, az egész hazautat végigaludta, és a gyomra azóta sincs rendben, folyamatosan hányingere van. Érthetetlen a debreceni készenléti rendőrök fellépése, semmi okuk nem volt rá, hogy ilyen drasztikusan lépjenek fel. Sokan támadnak, miért viszem focimeccsekre Dzsenit, de miért baj az, hogy Barbie babázás helyett szurkolni jár? Imádja a futballt és a Fradit, és már mondta nekem, hogy az utolsó fordulóban Győrbe is elkíséri a csapatot, mert nem fél a rendőr bácsiktól.
Szőke Ferenc, a Fradi biztonsági főnöke szerint ­egy­ ér­tel­műen rendőri túlkapás történt. – Bízunk benne, a belső vizsgálat megállapítja, hogy hibáztak a rendőrök, és többször ilyen nem fordulhat elő – mondta. A debreceni rendőrkapitányságon nem tudtak tájékoztatást adni, hogy hol tart jelenleg a kivizsgálás.