Ön is imádja a tengerpartot, és a mediterrán országokat? Akkor csempésze be a fürdőszobába a tengerpart hangulatát, egy kagylós tükörrel!

Kellékek:

2 db 40 cm.-es és 2 db 30 cm.-es puhafa deszka, faragasztó, acélillesztő erősítők, csavarok, csavarhúzó, mérőszalag, ceruza, fúró, ecset, faalapozó, emulziós festék (kék, vagy világoskék) csiszolópapír, különböző méretű kagylók, ragasztó, kötél.

Első lépésként egy nagyobb asztalra fektessük le a deszkalapokat, és illesszük össze őket, úgy hogy a tükörlap beleférjen. A deszkalapokat ragasszuk össze, majd hagyjuk, hogy a ragasztó megszáradjon. A sarkokat erősítsük meg fémlemezekkel.

Ezután készítsük el az akasztót egy jó vastag kötélből, de speciális fém akasztót is használhatunk helyette.

Alapozzuk le a fát, majd várjuk meg amíg a réteg megszárad, ezután vigyünk fel egy réteg festéket. Amikor a festék is megszárad, egy csiszoló papírral óvatosan dörzsöljük át a keretet, így kicsit antikolt hatása lesz a tükörnek.

Az utolsó lépésben rendezzük el a kagylókat a kereten, és egy erős ragasztóval rögzítsük azokat, majd illesszük helyére a tükröt. Ha van otthon régi kopott fürdőszoba tükör, azt is könnyedén felújíthatjuk ezzel a módszerrel, de készíthetünk így faliképet is.

Forrás:news.noinetcafe.hu