A zöldborsó kedvelőinek ízletes választás lehet a borsós csirke - telítő és finom étel, és elkészítése sem egy ördöngősség.

A sült csirke mindig beválik, de külön élvezetes, ha valamilyen újítással készül: a zöldborsós csirke ideális ebéd lehet.






Hozzávalók:

-              1 csirke
-              50 dkg zöldborsó
-              ételízesítő
-              bors
-              szerecsendió
-              1 tojás
-              1 csokor petrezselyem
-              3 csirkemáj
-              bazsalikom

A borsót kevés olajon és vízzel félpuhára főzzük. A májat külön megfőzzük, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a borsóhoz. Ráütjük a tojást, ízesítjük, jól összekeverjük, és a csirke hasüregébe töltjük.

A nyílásokat hústűvel zárjuk le. A csirkét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés bazsalikommal meghintjük. 250 C-on fólia alatt sütjük, alá olajat és 2 dl vizet öntünk.

Ha megpuhult, az alufóliát levesszük, és jól meglocsolva a zsiradékkal, szép pirosra sütjük.

Forrás: noitema.hu