A sült csirke mindig beválik, de külön élvezetes, ha
valamilyen újítással készül: a zöldborsós csirke ideális ebéd lehet.
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 50 dkg
zöldborsó
- ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 1 tojás
- 1 csokor
petrezselyem
- 3
csirkemáj
- bazsalikom
A borsót kevés olajon és vízzel félpuhára főzzük. A májat
külön megfőzzük, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a borsóhoz. Ráütjük a tojást,
ízesítjük, jól összekeverjük, és a csirke hasüregébe töltjük.
A nyílásokat hústűvel zárjuk le. A csirkét ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk és kevés bazsalikommal meghintjük. 250 C-on fólia alatt sütjük, alá
olajat és 2 dl vizet öntünk.
Ha megpuhult, az alufóliát levesszük, és jól meglocsolva a
zsiradékkal, szép pirosra sütjük.
Forrás: noitema.hu
0 Megjegyzések