Kis munkával saját készítésű finom tejszínhabot kreálhatunk, ami jobb, mint a bolti és előre elkészített hab!

Kemény tejszínhab elkészítésekor először a tejszínt, a habverőt és a mixert hűtsük le alaposan, majd óvatosan verjük fel a habot, mert különben vaj lesz belőle.

A habverés alatt tálunkat helyezzük egy edénybe, melybe jégkockát tettünk. Tegyünk egy tojásfehérjét – ez szaporít is – a tejszínbe, hűtsük le, és csak azután kezdjük felverni a habot.

Néhány csepp citromlé is segít, hogy keményebb habot kapjunk.

Ha a felvert habot tárolni akarjuk, forraljuk fel a tejszínt, alaposan hűtsük le, kevés cukrot tegyünk hozzá, és csak azután verjük habbá.

Az elektromos keverőgép gyakran szétfröcsköli a tejszínt a konyhában. Fedjük le egy erősebb plasztik anyaggal, lyukasszuk ki úgy, hogy a keverőlapát nyelén átbujtatva, lezárjuk az edény tetejét.

Ha a tejszínhab díszítéséhez nincs nyomózsákunk, tegyük a habot egy kis műanyag zacskóba, a száját jól fogjuk össze, hogy a hab feszüljön, csípjünk le a zacskó aljából egy darabot, azon keresztül adagoljuk a habot.


forrás: szepzold.hu