Kemény tejszínhab elkészítésekor először a tejszínt, a
habverőt és a mixert hűtsük le alaposan, majd óvatosan verjük fel a habot, mert
különben vaj lesz belőle.
A habverés alatt tálunkat helyezzük egy edénybe, melybe
jégkockát tettünk. Tegyünk egy tojásfehérjét – ez szaporít is – a tejszínbe,
hűtsük le, és csak azután kezdjük felverni a habot.
Néhány csepp citromlé is segít, hogy keményebb habot
kapjunk.
Ha a felvert habot tárolni akarjuk, forraljuk fel a
tejszínt, alaposan hűtsük le, kevés cukrot tegyünk hozzá, és csak azután verjük
habbá.
Az elektromos keverőgép gyakran szétfröcsköli a tejszínt a
konyhában. Fedjük le egy erősebb plasztik anyaggal, lyukasszuk ki úgy, hogy a
keverőlapát nyelén átbujtatva, lezárjuk az edény tetejét.
Ha a tejszínhab díszítéséhez nincs nyomózsákunk, tegyük a
habot egy kis műanyag zacskóba, a száját jól fogjuk össze, hogy a hab
feszüljön, csípjünk le a zacskó aljából egy darabot, azon keresztül adagoljuk a
habot.
forrás: szepzold.hu
0 Megjegyzések