Borotválkozni pofonegyszerű - de azért vannak apró trükkök, amivel megkönnyítheted a dolgod. Íme, néhány tipp!
Címkék: tippek, 

Először is: sokkal egyszerűbb, ha előtte lezuhanyozol vagy beülsz a kádba. Így lemosod a piszkot, a természetes olajokat és az izzadságot a bőrödről. Máris könnyebben siklik a beretva! Állítólag 60 százalékkal könnyebben lehet a nem kívánt szőrszálakat leszedni, azért azt szívesen megnéztük volna, ezt hogyan számolták ki.

A szappanhab nem a legjobb megoldás, használj inkább borotvahabot. A szappan kiszárítja a bőrödet, és nem készíti fel úgy, mint a hab. Habozz, és sokkal jobban siklik a borotva a lábadon. Persze az sem mindegy, hogy milyen a borotvád. Legyen nagyon éles, és lehet akár több pengéje is. Ha egyszerhasználatos borotvát veszel, semmiképp ne használd nagyon sokszor, mert annak már nem olyan jó a pengéje.

Azért fontos a jó penge, mert a lényeg, hogy csak lágyan kelljen végighúzni a lábadon, ne kelljen nyomni, és olyan irányba húzd, ahogy neked a legkényelmesebb. Hagyd a végére a nehéz részeket, például a térd vagy a boka, ahol közel a csont. És figyelj oda jobban, nehogy megvágd magad!

A végén pedig csak finoman törölgesd meg, semmiképpen ne dörzsöld nagyon. Aztán kend be ápoló krémmel, hogy ne legyen pöttyös!

Forrás: nlcafe.hu