Hétfőn kilenc órakor kezdődött Kaposváron Szita Bence gyilkosainak tárgyalása. A fiú édesanyja is jelen volt, és mivel nem tanú, végighallgathatta az összes vallomást. Néhány részlet elhangzása után a a síri csendet a zokogása törte meg.

A kaposvári bíróság elsőként B. Józsefet a K. Józsefet a két kaposvári hajléktalan hallgatta meg, aki végig egymásra mutogattak. Elsőként B. Józsefet kísérték be a tárgyalóterembe, aki azzal védekezett, neki azt mondták, hármas szex lesz, és neki semmi köze a gyilkossághoz.




K. József - a másik hajléktalan - pedig azzal védekezett, hogy csak bulizni hívták az erdőbe, és B. József a helyszínen fenyegette meg azzal, hogy megöli, ha nem hajlandó részt venni a gyilkosságban.
B. József ahhoz képest, hogy nem akart vallomást tenni a bíróság előtt, és azt kérte, a rendőröknek tett beismerését olvassák fel, folyamatosan beleszólt K. József beszédébe, és azt hangsúlyozta: nem érintett a bűncselekményben. Továbbá arról beszélt, szexelt P. Erikával és a leginkább azt sérelmezte, hogy az asszony ezt letagadta.
A szünet előtt a tárgyalteremben nyugodt volt mindenki, senki nem kiabált be, nem volt rendbontás, bekiabálás, a bíró kéréséhez mindenki tartotta magát. Időnként felzokogott Szita Bence édesanyja, amikor a részletek hangzottak el a gyilkosságról. Mivel nem tanúként idézték be, végigülhette a tárgyalást.
P. Erika. a szünet után fog tanúvallomást tenni. A nő első ránézésre úgy néz ki, mint aki az utóbb két hónapban húsz évet öregedett, borzasztó látványt nyújtott.

Fotók: Bánkúti Sándor