Akár újonc vagy a konyhában, vagy tapasztalt szakács, a
főzés mindig lehet mókás. Próbáld ki ezeket az ötleteket, hogy jobban menjen az
ebédkészítés.
Barátkozzunk az egyedi ízekkel. – A következő alkalommal
szórjunk valamilyen gyógynövényt az elkészült tésztára, pizzára. Ismerjük ki a
természet adta fűszerek ízvilágát. Ez segíthet, hogy a növényeket kreatívabban
tudjuk felhasználni a közeljövőben.
Vonjuk be a gyerekeket is a főzésbe. – A kicsiknek nincs
elképzelésük arról, hogy minek, hogyan kellene kinéznie, így beindíthatják
fantáziádat. Ha egyszer kipróbáljuk, és jó ötleteket kapunk gyermekeinktől,
akár hosszútávon is konyhapartnerek lehetünk.
Adjunk magunknak alkalmi kihívásokat. – Vegyünk négy
összetevőt: liszt, cukor, vaj, tej. Most próbáljunk meg ezekből kis
gondolkozással palacsintát, vagy fánkot készíteni. Ki tudja, mi sül ki belőle!
Használjunk táplálót a hizlaló helyett. – Ha bármely
receptben valamilyen zsíros sajt van a hozzávalókban, ha módunk van rá,
cseréljük le valamilyen friss zöldségre. Az étel íze lehet, hogy jobb lesz
tőle.
Tanuljunk meg néhány receptet, majd variáljuk azokat. – A
palacsinta kiváló példa erre. Rakjunk körtedarabokat a belsejébe, majd adjunk
neki valami találó fantázianevet. Ez büszkeséggel is eltölti az embert.
Minden hétvégén próbáljunk ki egy új receptet. – Ha nem
szeretnénk teljesen új fába vágni a fejszénket, akkor térjünk el az
alaprecepttől, és változtassunk meg néhány összetevőt, ugyanakkor mindig csak
apránként tegyük azt, hogyha nem jól döntöttünk, akkor mégse legyen
katasztrofális az étel, s ne maradjon üres a gyomrunk.
Változtassunk konyhánkon időről időre. – Évek múltán
unalmassá válhat a konyhai kellékek és a mosogató egyhangúsága. Pakoljunk
gyógynövényeket az ablakpárkányra, vagy helyezzünk el itt-ott szakácskönyveket.
Máris dekoratívabb lesz főzőhelységünk.
Mindenkinek jó fejlődést, egyenesen a mesterszakács
kategóriáig!
Forrás: sokszinuvidek.hu
0 Megjegyzések