Akár újonc vagy a konyhában, vagy tapasztalt szakács, a főzés mindig lehet mókás. Próbáld ki ezeket az ötleteket, hogy jobban menjen az ebédkészítés.

Barátkozzunk az egyedi ízekkel. – A következő alkalommal szórjunk valamilyen gyógynövényt az elkészült tésztára, pizzára. Ismerjük ki a természet adta fűszerek ízvilágát. Ez segíthet, hogy a növényeket kreatívabban tudjuk felhasználni a közeljövőben.

Vonjuk be a gyerekeket is a főzésbe. – A kicsiknek nincs elképzelésük arról, hogy minek, hogyan kellene kinéznie, így beindíthatják fantáziádat. Ha egyszer kipróbáljuk, és jó ötleteket kapunk gyermekeinktől, akár hosszútávon is konyhapartnerek lehetünk.

Adjunk magunknak alkalmi kihívásokat. – Vegyünk négy összetevőt: liszt, cukor, vaj, tej. Most próbáljunk meg ezekből kis gondolkozással palacsintát, vagy fánkot készíteni. Ki tudja, mi sül ki belőle!

Használjunk táplálót a hizlaló helyett. – Ha bármely receptben valamilyen zsíros sajt van a hozzávalókban, ha módunk van rá, cseréljük le valamilyen friss zöldségre. Az étel íze lehet, hogy jobb lesz tőle.

Tanuljunk meg néhány receptet, majd variáljuk azokat. – A palacsinta kiváló példa erre. Rakjunk körtedarabokat a belsejébe, majd adjunk neki valami találó fantázianevet. Ez büszkeséggel is eltölti az embert.

Minden hétvégén próbáljunk ki egy új receptet. – Ha nem szeretnénk teljesen új fába vágni a fejszénket, akkor térjünk el az alaprecepttől, és változtassunk meg néhány összetevőt, ugyanakkor mindig csak apránként tegyük azt, hogyha nem jól döntöttünk, akkor mégse legyen katasztrofális az étel, s ne maradjon üres a gyomrunk.

Változtassunk konyhánkon időről időre. – Évek múltán unalmassá válhat a konyhai kellékek és a mosogató egyhangúsága. Pakoljunk gyógynövényeket az ablakpárkányra, vagy helyezzünk el itt-ott szakácskönyveket. Máris dekoratívabb lesz főzőhelységünk.

Mindenkinek jó fejlődést, egyenesen a mesterszakács kategóriáig!

Forrás: sokszinuvidek.hu