Hozzávalók: 1-2 kg hal, 2-3 fej hagyma, egy evőkanálnyi
pirospaprika (lehetőleg házi), egy kiskanálnyi őrölt bors, olaj, liszt, egy
tojás, só, csípős paprika ízlés szerint
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva
pirospaprikát, kevés őrölt borsot és sót teszünk hozzá, vízzel felengedjük.
Belerakjuk a hal aprólékait, és alaplevet készítünk.
Ha elkészült, leszűrjük, majd hozzáadjuk a haltestet. A hal
fajtájától függően kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Kivesszük az alapléből, a
borda- és gerinccsontot eltávolítjuk. Apró lyukú darálón ledaráljuk, nyers
tojással, őrölt borssal, kevés sóval és amennyi lisztet felvesz, jól
összedolgozzuk. Galuska sűrűségű tésztát kell kapnunk. Vizes kanállal az
alaplébe szaggatjuk, és kifőzzük.
Ételízesítővel is készíthetjük, de vigyázzunk, mert az
alaplé is sós. Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések