Hozzávalók: 1-2 kg hal, 2-3 fej hagyma, egy evőkanálnyi pirospaprika (lehetőleg házi), egy kiskanálnyi őrölt bors, olaj, liszt, egy tojás, só, csípős paprika ízlés szerint

Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva pirospaprikát, kevés őrölt borsot és sót teszünk hozzá, vízzel felengedjük. Belerakjuk a hal aprólékait, és alaplevet készítünk.

Ha elkészült, leszűrjük, majd hozzáadjuk a haltestet. A hal fajtájától függően kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Kivesszük az alapléből, a borda- és gerinccsontot eltávolítjuk. Apró lyukú darálón ledaráljuk, nyers tojással, őrölt borssal, kevés sóval és amennyi lisztet felvesz, jól összedolgozzuk. Galuska sűrűségű tésztát kell kapnunk. Vizes kanállal az alaplébe szaggatjuk, és kifőzzük.

Ételízesítővel is készíthetjük, de vigyázzunk, mert az alaplé is sós. Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá.

Forrás: stop.hu