Ki ne hallotta volna azt a bölcsességet, miszerint naponta egy pohár bor jót tesz az egészségnek? Hogy a mondás igaz-e vagy sem, azt májusban mindenki testközelből kipróbálhatja, ha Pécs, Siklós vagy Harkány környékén jár. A települések fürdőhelyein való relaxáció mellett a térség városai is számos programot kínálnak. Mi összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Fürdőprogramok

Thermal Spa-ban, Siklós

A fürdőcsarnok összesen 6 felnőtt és három gyermekmedencével, várja a fürdőzőket, a kényeztető meleg vizes medencében többek között pezsgőágyakat és víz masszázst próbálhatják ki a látogatók. Míg a kalandok kedvelői (akár felnőttek, akár gyerekek) vízi játékokkal és csúszdákkal szórakozhatnak, addig a nyugalomra vágyók relaxálhatnak a termálvizes medencékben. A siklósi Thermal Spa különleges az aquafitnesz foglalkozás, amit hetente két alkalommal tartanak a látogatók számára.

Gyógy- és Strandfürdő, Harkány

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdőbe májusban is érdemes mindazoknak ellátogatni, akik mozgásszervi, izületi betegségektől, csontritkulástól, krónikus nőgyógyászati gyulladásoktól vagy nyirokkeringési zavaroktól szenvednek. A Gyógyfürdő ugyanis kiváló gyógymódot jelenthet számukra. Ugyanakkor a Strandfürdő és a látványfürdő várja azokat is, akik szórakozni érkeztek a környékre: az elhúzható tető lehetővé teszi vendégeink számára, hogy ők pezsgő- és jakuzzi- medencéinkből élvezhessék a napsütést.

Kapcsolódó programok:

Pécs mindennapjai a török félhold alatt
Április 4-től május 24-ig

A kiállítás Pécs város hódoltság kori (16. 17. századi) történetét mutatja be a teljesség igényével, a köztörténettel szemben előtérbe helyezve a művelődéstörténet fejleményeit, a mindennapi élet emlékeit. A kiállítás központjában Pécs város hódoltság kori története áll, ezen kívül kitekintést nyújt a hódítást megelőző évtizedekről és a visszafoglaló háborúkat követő újjászervezésről.

II. Pécsi Fűszerünnep és Tavaszi Borfesztivál
Május 8-12.

Az ország különböző borvidékeiről érkező borászok mutatják be borkülönlegességeiket. A szervezők fűszerpiaccal, fűszerültetéssel, fergeteges gasztro kavalkáddal és borsztorikkal várják az érdeklődőket.

Madarak és Fák Napja, Pécs
Május 9.

Vetélkedő a Magyar Madártani Egyesület Baranyai Csoportjával közös szervezésben, ahol az Év Fája, az Év Madara, az Év Rovarja és Fák, valamint: madarak és fák a művészetben témakörben mérettethetik meg tudásukat a résztvevők.

Peace Run - Békefutás Harkányban!
Május 10.

2013-ban is Harkányon keresztül fut a?Peace Run? Békefutás rendezvény. Harkányba május 10-én pénteken, Túrony irányából 14.48-kor érkezik a váltó, melyhez bárki csatlakozhat előzetes bejelentkezés vagy regisztráció nélkül.

Balkán Party, Siklós
Május 10.

II. Zsolnay Fesztivál Pécsett
Május 16-20.

A pünkösdi hosszú hétvége a Zsolnay Kulturális Negyed nyitórendezvénye, ami zenével, irodalommal, művészettel és színházi előadással várja a látogatókat. Neves magyar és külföldi előadók koncertjeit a Pirogránit udvaron és az E78-ban élvezhetik a fesztiválozók.

Néhány program a teljesség igénye nélkül: Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás, Sörfőzdei relikviák, A Zsolnay Aranykora - Gyugyi László gyűjteménye, Kerülj képbe Lépj kapcsolatba!, ZSOLNAY-GYÁRI CAPRICCIO, A mi kis városunk, Before I Die - közösségi művészeti projekt, Bábmúzeum - Bóbita Bábszínház, Magyarország Múzeum LeSecet, Labor - Interaktív Varázstér, Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, Zsolnay Mauzóleum, Programok a Planetáriumban, Gitárkoncert, A sörfőzés titkai - előadás, Cseh Tamás emlékest, Che Sudaka (E) koncert, Retro sörmozi - Sörgyári capricció, Fanfara Transilvania (RO) koncert.

Harkányi boszorkányságok
Május 17-19.

Fesztivál a bor és gasztronómia, a helyi hagyományok és kézműves termékek jegyében minden korosztálynak

Ha péntek, akkor Villány!
Május 17.

Pénteken 18:30-tól jó falatokkal és kiváló borokkal várják az érdeklődőket. Kitelepülő borászok: borMalom, Günzer Tamás Pincészete, Polgár Pince. Este utcabál, Fenyő Miklós sztárvendéggel!

Pünkösdi Nyitott Pincék Palkonyán
Május 19.

A rendezvényre a műemléki pincesoron kitűnő borokkal és kulturális műsorokkal várják a látogatókat Pünkösd vasárnapján. A rendezvényre többek között kiállításokkal, egész napos gyerekbarát programokkal és egész délután nyitott pincekapukkal készülnek.

Vertikális Bock Cuvée kóstoló a Bock Óbor Étteremben
Május 23. és május 30.

2013. május 23-án és május 30-án hétfogásos gourmet vacsorával egybekötött vertikális Bock Cuvée kóstoló lesz Villányban, a Bock Óbor Étteremben. Az est során az 1993, 1994, 1995, 1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008 és 2009-es Bock Cuvée-ket kóstolhatják meg a vendégek.

Szabadtéri zenés piknik
Május 25. 18.00

Az ingyenes szabadtéri koncerten 18:00-tól a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok következő évadából kínálnak ízelítőt az érdeklődőknek.

I. Pécsi Családi Színházi Fesztivál
Május 29. - június 2.

A rendezvény célja, hogy a még színházba járók fiatal korosztályát megszólítsa és részükre minél színesebb, minél szélesebb műfajú drámákból összeállított csokrot mutasson be.

Forrás:termalfürdo.net