Itt a nyár, a jó idő! Íme 3 fantasztikus nyári hűs leves receptje a vasárnapi asztalra.
Hideg joghurt leves
A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.
Hozzá valók:
25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.
Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt. Sózzuk, borsózzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát is.
Sajtos brokkoli krémleves
Az egyik legfinomabb leves, ami rengetek B vitamint és ásványi anyagot tartalmazz, így diétázók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál olaj, 1 húsleveskocka, 2 dl tejszín, só, bors, 15 dkg sajt,
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A burgonyát is meghámozzuk és felkockázzuk. Majd előkészítjük a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk.
Ezután jöhet rá a brokkoli és a krumpli majd pár percig együtt pirítjuk az egészet. Ezután felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a húsleves kockát, felöntjük tejszínnel, és így főzzük tovább, amíg a burgonya és a brokkoli meg nem puhul. Ha már minden puha az egészet egy bot mixerrel összepürésítjük, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, majd rászórunk 10 dkg reszelt sajtot.
A végén tálaláskor reszelt sajttal díszítve tálaljuk, melegen vagy hidegen is kiváló.
Szamócaleves hidegen
A nyár melegben jól esik egy hideg és nagyon finom gyümölcsleves.
Hozzávalók:
50 dkg erdei szamóca, 20 dkg porcukor, 5 dl muskotályos bor, 2 dl tejszín, csipetnyi só
A szamócát átválogatjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A felét tálba tesszük és megszórjuk a cukor negyedével és felhasználásig pihentetjük. A többi gyümölcsöt tálba tesszük és áttörjük, majd összekeverjük sóval, cukorral és a borral. Hozzáadjuk a cukrozott eperszemeket és a hűtőbe tesszük. Jól lehűtjük és a végén tejszínhabbal tálaljuk.
Forrás: http://news.kertvarazsmagazin.hu
0 Megjegyzések