Nagy a verseny a munkaerőpiacon egy-egy állásért, ezért nagy fontos, hogy a jelentkezését körültekintően állítsa össze és küldje el. A theundercoverrecruiter.com tanácsai.
Az egyik legamatőrebb hiba persze az, ha a helyesírása nem a legtökéletesebb és hibásan küldi el a jelentkezését, de van sok más, apróbb dolog, amire ha nem figyel, elbukhatja a megpályázott pozíciót - írja a theundercoverrecruiter.com.

Sokan hajlamosak a kísérő-, illetve a motivációs levelet pár perc alatt összecsapni. Ilyenkor általában a netről tölt le valaki egy sablont, vagy egy már megírt levelet használ, szinte csak a dátumot cserélgetve (igaz, néha még azt sem). Pedig nagyon fontos lenne, mit és hogyan ír le, a tucatmegoldások biztosan nem fogják lenyűgözni a HR-est.

Tisztelt Igazgató/Uram/Hölgyem!

Néha persze nem tudni, kinél landol a jelentkezés, de mindig igyekezzen kideríteni a pontos címzetett, ha ez nem egyértelmű az e-mail címből. Apróságnak tűnik, de már ezen is látszódik, hogy tényleg érdeklődik az állás iránt, illetve mutat egyfajta szorgalmat, körültekintést, amit nem biztos, hogy a versenytársainál, vagyis a többi álláskeresőnél is tapasztalnak majd. Ha pedig mégis, akkor pláne illik, hogy ön is személyesen szólítsa meg levele címzettjét.

Forrás: jobline.hu