A labdarúgó Európa-liga győztese indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában a 2015–2016-os szezontól – értesült a Reuters. A hírügynökség szerint az UEFA végrehajtó bizottsága csütörtöki ülésén határozott az ügyben, pénteken sajtótájékoztató keretében pedig bejelenti döntését.


Európa élcsapatai és az UEFA vezérei (köztük Michel Platini elnök) már hónapok óta tárgyaltak arról, hogy az Európa-liga győztesének indulnia kellene a következő Bajnokok Ligájában. A döntés a Reuters szerint meg is született csütörtökön, pénteken pedig hivatalosan bejelenti az európai szövetség.
Az UEFA-kupa jogutódjaként működő Európa-liga háttérbe szorult az utóbbi években a Bajnokok Ligája mögött több tekintetben is (összdíjazás, média, stb.), ám ez a döntés növelheti a második számú kupasorozat presztízsét. Mint ismert, a BL csoportkörében harmadik helyen végző csapatok átkerülnek az El-be, a 2015–2016-os szezontól pedig utóbbi győztese is az előbbiben indulhat.
Gianni Infantino, az UEFA főtitkára nem kívánta kommentálni a Reuters információit, ám azt elmondta, hogy pénteken lesz egy nagy bejelentés az Európa-ligával kapcsolatban.