Az elhunyt Republic- frontember szigetcsépi háza elé emlékművet állíttat az önkormányzat. De az is elképzelhető, hogy otthonából múzeum lesz.
Lakókörnyezetében is szívesen emlékeznek a Republic egykori frontemberére

Méltóképpen emlékezik meg Szigetcsép egykori híres lakójáról, a közelmúltban elhunyt Bódi László Cipőről.
– A szigetcsépi házzal szemben van egy kisebb, háromszög formájú közterület, ott lesz a fekete márványból készült, körülbelül egy-másfél méter magas emlékoszlop – mondta lapunknak Cipő közeli jó barátja, a szintén szigetcsépi lakos Kecskeméti János.
– A barátomnak jár ez az emlék, bár azt nem tudom, hogy onnan fentről mi erről a véleménye. Nagyon közel álltam hozzá, Lacinak a színpad volt az élete. Amikor megtudta, hogy beteg, akkor sem tudott otthon ülni, szüksége volt a közönségre – emlékezett vissza János. Arról is szó van, hogy esetleg a szigetcsépi házból emlékházat alakítanak ki, ám nyilván ez majd Cipő özvegyén múlik, aki az elhunyt énekes közvetlen örököse.
Az emlékhely kialakítását a helyi önkormányzat is támogatja. A Borsnak a képviselő testület egyik tagja elmondta, hogy ők is segítik a lakossági kezdeményezést.
– A fiam úgy szerette Szigetcsépet, mint szülőfaluját, Gejőcöt. Örülök, hogy így is emlékeznek rá – mondta Gizi néni, Cipô édesanyja.  

Fotó: Bors