Az ehető virágokat ma még általában az exkluzív éttermekben
tálalják, jobbára díszként. Szakértők azt ajánlják, hogy akinek ismeretlen az
ehető virág, az elé elsőre ne rakjunk egy egész rózsafejet, hanem szedjük
apróbb „alkatrészeire” azt. A virágok egyébként nem csak nyersen fogyaszthatók,
hiszen hallottunk már virágból készült szörpökről, lekvárokról is. Ha virágot akarunk tálalni, mindenképpen
saját kertünkből, vagy megbízható helyről származóval tegyük, mert fontos
tudni, mikor permetezték. Hasonló okból nem ajánlatos útmenti bodzabokorról,
csipkebokorról virágot, bogyót szedni, hiszen azok az kipufogó gázok miatt
erősen szennyezettek.
A legismertebb ehető virágok: levendula, bodzavirág (könnyen
összetéveszthető a gyalogbodzával, aminek minden része mérgező), rózsa,
kamilla, ibolya, kakukkfű virága és a hársfa virág. Kevésbé ismertek: kaporvirág, , tökfélék virága (a cukkinié
is), banán virága, kardvirág, kankalin,
yukka, orgona, sásliliom, pitypang, sarkantyúka, szegfű, tulipán,
zsálya, hibiszkusz. A későbbiekben tanácsot is adunk, milyen virágot, mihez
kínáljunk.
Forrás: hajraegeszseg.hu
0 Megjegyzések