Legutóbb egy esküvőszervezésről szóló tv műsorban a menyasszony arról próbálta meggyőzni jövendőbelijét, milyen finom, s milyen látványos egyben  a pezsgő hibiszkusszal. Hogy a farmon nevelkedett, s jórészt ott is dolgozó férfiúnak mi volt a véleménye, az most mindegy, számunkra a lényeg, hogy az ehető virágok egyike a hibiszkusz.

Az ehető virágokat ma még általában az exkluzív éttermekben tálalják, jobbára díszként. Szakértők azt ajánlják, hogy akinek ismeretlen az ehető virág, az elé elsőre ne rakjunk egy egész rózsafejet, hanem szedjük apróbb „alkatrészeire” azt. A virágok egyébként nem csak nyersen fogyaszthatók, hiszen hallottunk már virágból készült szörpökről, lekvárokról  is. Ha virágot akarunk tálalni, mindenképpen saját kertünkből, vagy megbízható helyről származóval tegyük, mert fontos tudni, mikor permetezték. Hasonló okból nem ajánlatos útmenti bodzabokorról, csipkebokorról virágot, bogyót szedni, hiszen azok az kipufogó gázok miatt erősen szennyezettek.

A legismertebb ehető virágok: levendula, bodzavirág (könnyen összetéveszthető a gyalogbodzával, aminek minden része mérgező), rózsa, kamilla, ibolya, kakukkfű virága és a hársfa virág. Kevésbé ismertek:  kaporvirág, , tökfélék virága (a cukkinié is), banán virága, kardvirág, kankalin,  yukka, orgona, sásliliom, pitypang, sarkantyúka, szegfű, tulipán, zsálya, hibiszkusz. A későbbiekben tanácsot is adunk, milyen virágot, mihez kínáljunk.

Forrás: hajraegeszseg.hu