FURCSA KOMBINÁCIÓNAK TŰNHET, DE HIHETETLENÜL FINOM!
A savanyú és a keserű ízek sajnálatos módon nincsenek kellően megbecsülve: a savanyú a rossz cukorkák és az unalmas grapefruit-reggelit idézi vissza, míg a keserű odaégett hamburger és gyenge minőségű kávé formájában büntet. Pedig a megfelelő arányt eltalálva a megszokott sós, édes és csípős ízek társaságában ez a két mellőzött íz különleges gasztronómiai élményt nyújthat.
Fedezd fel az édes-savanyú párosban rejlő lehetőségeket ezzel a recepttel. A retek a keserűt, az avokádó a lágyságot, a chili az égető csípősséget hozza a salátába, míg a pálmaszívek mindezt tökéletes egésszé hangolják.
ENSALADA DE PALMITOS
Hozzávalók (4 személyre):
110g tamarindpaszta
125ml víz
2 teáskanál kóser só
60g agavé nektár
1 teáskanál sherry ecet
60ml repceolaj
500g pálmalevél „szív” (a pálmalevél lágy, belső része) – friss vagy konzerv; leöblítve, gyufaszál méretűre vágva
3 fej retek vékony karikára vágva
1 csipet őrölt chilipor
1 narancs, cikkekre bontva
1 grapefruit, cikkekre bontva
1 kockára vágott avokádó
1. Közepes edényben forrald össze a tamarindot és a vizet, majd alacsony lángon további 15 percig főzd. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
2. Közepes méretű tálban keverd el a főzetet a sóval, az agavéval és az ecettel. Lassan keverj hozzá annyi olajat, hogy sűrűsödni kezdjen (ha túl sűrű lett, és nehezen tudod önteni, adj hozzá egy kis vizet).
3. Egyenlő arányban oszd el a tamarind mártást egy-egy cikk citrussal négy közepes tálkában(az esetleges maradék dresszinget később felhasználhatod vegyes salátához vagy nyers kelkáposztához). A pálmaszívekből formázz piramisokat, add hozzá a megmaradt citrusokat és az avokádót, végül szórd meg chiliporral.
Forrás: menshealth.hu
0 Megjegyzések