Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemellfilé, 2-3 olívaolaj, 4-5 levél bazsalikom
A salsához: 30 dkg eper, 30 dkg kígyóuborka, 1 cs bazsalikom, 2-3 ek fehérborecet

A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajat megmelegítjük, a bazsalikomleveleket megfuttatjuk benne, majd a leveleket kivesszük.
A salsához az epret megmossuk, megtisztítjuk, az uborkát is megmossuk, mindkettőt nagyon finomra összevágjuk.
A bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és finomra vágjuk.

A bazsalikomos olajat felforrósítjuk, és a húst oldalanként 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük benne. Állni hagyjuk.

Közben az epret összekeverjük az uborkával és a bazsalikommal. Az ecettel, sóval, borssal ízesítjük.

A húst felszeleteljük, és az epres salsával tálaljuk. Bagettet kínálhatunk még hozzá.

405 kcal/adag

Forrás: stop.hu