A salsához: 30 dkg eper, 30 dkg kígyóuborka, 1 cs
bazsalikom, 2-3 ek fehérborecet
A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajat megmelegítjük, a bazsalikomleveleket
megfuttatjuk benne, majd a leveleket kivesszük.
A salsához az epret megmossuk, megtisztítjuk, az uborkát is
megmossuk, mindkettőt nagyon finomra összevágjuk.
A bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és finomra
vágjuk.
A bazsalikomos olajat felforrósítjuk, és a húst oldalanként
10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük benne. Állni hagyjuk.
Közben az epret összekeverjük az uborkával és a
bazsalikommal. Az ecettel, sóval, borssal ízesítjük.
A húst felszeleteljük, és az epres salsával tálaljuk.
Bagettet kínálhatunk még hozzá.
405 kcal/adag
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések