Az épület, melyben elsőként volt lift Budapesten. Az első szálloda, melyben minden szobához fürdőszoba, hideg, meleg víz tartozott. A hotel, mely a Nemzeti Színház szomszédja volt (innen is kapta a nevét), és a kor kulturális életének találkozóhelye lett. És persze a hely, ahol egy bizonyos Rigó Jancsi nevű cigány prímás olyan sütit készíttetett a cukrásszal, mellyel Chimay belga herceg feleségét simán el tudta csábítani...

A hely a Hotel Nemzeti a Blaha Lujza téren, melyet nemrég tetőtől talpig felújítottak, és amely a következő Borjour helyszíne lesz! A csodás színesüveg-tetővel fedett, üvegkorlátos csigalépcsővel megfuttatott nagy teremben jövő csütörtök este több programot is kínálunk: lesz tokaji borkóstoló, valamint végigpróbálhatjátok az ország egyik legjobb pálinkaházának, a Brillnek a kóstolósorát. A hely legendájának emlékére Rigó Jancsi-versenyt is tartunk: több cukrászda (többek között a HOtel Nemzeti, a Horváth Cukrászda, a Váci Desszert Szalon) bemutatja variációját a híres süteményre – a kiállító teremként is működő étterem falain pedig Barakonyi Zsombor képeit nézhetjük végig.

Borjour Rigó… bor- és sütikóstoló, pálinkateszt és kiállítás egy felújított, történelmi helyszínen!

Hol? Hotel Nemzeti, VIII., József krt. 4.

Mikor? május 16., 19:00-22:30

Belépő: 3500 Ft, mely tartalmazza: kóstoló mennyiség a bemutatott borokból, pálinkákból, Naturaqua ásványvíz és persze a rigójancsik!

Regisztráció (kötelező): info@borjour.hu

Forrás: boraszportal.hu