Kína, Peking - A rendőrség letartóztatta a diákot Honan tartományban, ahol egy középiskola kollégiumában lakott. A gyanú szerint az interneten felbérelt két fiatal bérgyilkost, hogy végezzenek apjával és nővérével! A 49 éves apa és huszonéves lánya holttestét a családi ház közelében találták meg.

A szomszédok két fiatal baseball sapkás betörőt láttak beugrani a házba hajnali kettő tájban. A rendőrök még egy harmadik gyanúsítottat is keresnek, aki állítólag a közvetítő volt az üzletben: ő hozta össze a megrendelőt a két bérgyilkossal a világhálón.

Miért? - tette fel a kérdést a rendőrség. Apám és nővérem túl szigorú volt, állandóan számon kérték, hogy miért nem tanulok jobban! - válaszolta a középiskolás diák. A 49 éves papa törvényszéki bíró volt, egy időben a megyei bíróság élén állt. Kínában a diákoknak több mint a kétharmada panaszkodik arról, hogy a család túl nagy nyomás alatt tartja őket és mindenképp jó tanulmányi eredményeket vár el tőlük. Ebből még persze nem következik, hogy valaki bérgyilkosokat fogadjon a "probléma rendezésére".A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a világhálón hogy lehet könnyen eljutni odáig, hogy egy diák bérgyilkosokat fogadhat apja és nővére meggyilkolására, ahogy ez Kína kellős közepén, Honan tartományban történt.

Forrás: asiaport.hu