Fatális baleset áldozata lett a kardosi L. Zoltán. A 43 éves férfi éppen hazafelé tartott, amikor egy kamion a 44-es főúton durrdefektet kapott, átment a szemközti sávba és bedarálta Zoltán autóját.

A férfi autója az ütközés következtében a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A jármű karosszériája annyira összetört, hogy Zoltán holttestét tűzoltóknak kellett kiszabadítania. A baleset ügyében a rendőrség halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást.
– Az helyszínen az igazságügyi műszaki szakértő elsődleges megállapítása is azt támasztotta alá, hogy a baleset a kamion bal első kerekét érintő durrdefekt miatt következett be – tájékoztatta a Borsonline.hu-t Albert István főhadnagy, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.







Fotó:MTI






Közlekedési szakértők szerint egy ilyen balesetet kivédeni - mindkét oldal szemszögéből nézve - majdhogynem lehetetlen: ha egy többtonnás járműszerelvény bal első kereke hirtelen eldurran, az kontrollálhatatlanná válik. De L. Zoltánnak sem lehetett ideje arra, hogy félrerántsa a kormányt. A férfit felesége és 20 esztendős fia gyászolja.