Az iskola az esővizet és még az égésből keletkező hamut is hasznosítani tudja. A 16.500 m2-es épület fűtését a helyi erdő melléktermékéből származó faforgács égetéséből nyerik. A biomassza közel 150.000 liter fűtőolajat helyettesít évente, ezzel jelentősen csökkenti az iskola kibocsátását. Az égésből keletkező hamut pedig növényi trágya helyettesítőjeként hasznosítják.

A tisztajövő.hu cikke szerint szintén fontos eleme az épületnek a zöld tető, mely kettős funkciót is ellát. Egyrészt esztétikus módon integrálja az épületet a tájba, másrészt segítségével összegyűjtik és megszűrik az esővizet.

A szerkezet szintén helyi erdőből származó őshonos fákból épült, melynek célja megismertetni a hallgatókat a környezetbarát technológiákkal. Az iskola távlati tervei között pedig nem kisebb cél szerepel, mint széndioxid semlegessé válni 2020-ig.

Connecticut az Amerikai Egyesült Államok 5. tagállama az ország északkeleti részén, egyike az alapító államoknak. Kormányzati székhelye: Hartford. Területét a Connecticut folyó alsó folyása szeli át. Az USA 4. legsűrűbben lakott állama.

Forrás: biovonal.hu