Egyre több táplálkozási irányzat hirdeti a helyi, hazai termesztésű zöldségek fogyasztásának előnyeit az importzöldségekkel szemben. Mi összegyűjtöttük most milyen zöldségek lesznek elérhetők ettől a hónaptól kezdve frissen és némi recept melléklet segít az elkészítést illetően.







A március havi szezonális zöldségek a következők:

Snidling: Jól tűri a hideget, ezért piaci megjelenése jól jön a tél végi friss zöldség hiányakor.





Petrezselyem: A magyar konyha hagyományosan használt növényei közé tartozik. Szinte egész évben vethető és kapható, de tápanyagaiban és árában is tavasszal a legkedvezőbb.
  





Retek: A piros hónapos reteknek létezik tavaszi és késő őszi (októberi) termése is. Előnyös tulajdonságait leginkább saláták készítésénél vagy szendvicsek kísérőjeként nyers állapotában hasznosítjuk, a régi mondáshoz igazodva: „A retek reggel méreg, délben étek, este pedig orvosság.”




Sárgarépa: Egész évben jelen van a piacon, mivel viszonylag hidegtűrő, ezért jól tárolható. Zsenge terméseivel tavasszal találkozhatunk.
önösen, ha olyan feladatról van szó, aminek teljesítéséhez hosszan tartó folyamatos koncentrációra van szükség."





forrás: newsee.hu