A március havi szezonális zöldségek a következők:
Snidling: Jól tűri a hideget, ezért piaci megjelenése jól
jön a tél végi friss zöldség hiányakor.
Petrezselyem: A magyar konyha hagyományosan használt
növényei közé tartozik. Szinte egész évben vethető és kapható, de tápanyagaiban
és árában is tavasszal a legkedvezőbb.
Retek: A piros hónapos reteknek létezik tavaszi és késő őszi
(októberi) termése is. Előnyös tulajdonságait leginkább saláták készítésénél
vagy szendvicsek kísérőjeként nyers állapotában hasznosítjuk, a régi mondáshoz
igazodva: „A retek reggel méreg, délben étek, este pedig orvosság.”
Sárgarépa: Egész évben jelen van a piacon, mivel viszonylag
hidegtűrő, ezért jól tárolható. Zsenge terméseivel tavasszal találkozhatunk.
önösen, ha olyan feladatról van szó, aminek teljesítéséhez hosszan tartó
folyamatos koncentrációra van szükség."
forrás: newsee.hu
0 Megjegyzések