Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnökének, Körtvélyes Évának a díjazásáról szóló közleményt alább küldjük szíves felhasználásra!

Akik a legtöbbet tették…

„A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért” díjat kapott Körtvélyes Éva, a 11 éve a mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke. Az elismerést Lakatos Márk, stylisttal együtt kapta, aki pedig „A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” díjat nyerte el.

Harmadik éve, hogy a Nőnap alkalmából a Civil Mozgalom nőjogi és egyéb együttműködő civil szervezeteken keresztül és a Facebookon meghirdeti a fenti két kategóriában a szavazást.  
A díjak nyilvános átadására március 7-én délután került sor a Mammut bevásárló központban.
 
„A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért” 2012

Körtvélyes Éva

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke, újságíró, korábban az Elite magazin főszerkesztője. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület eddig 11 alkalommal szervezett figyelemfelhívó sétát Budapesten abból a célból, hogy a mellrákszűrés, önvizsgálat és az egészséges életmód hangsúlyozásával felhívja a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.
A sétához 2012-ben egy új kezdeményezés társult: az ország leghosszabb mellrák elleni jelképét megalkotva, "Szalagcímem a mellrák ellen" jelszóval magánemberek, partnerek, szponzorok, hírességek és a sajtó munkatársai is üzeneteket írtak egy hosszú rózsaszín szalagra, mely emberi lánc segítségével fonta körbe a Lánchidat október 28-án. Az esemény előtti sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették, több mint 3000 ember írta eddig alá a szalagot valóságosan és virtuálisan a Facebookon, mely minden aláírással 500 métert nő.
 
„A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” 2012

Lakatos Márk

Magyarország legismertebb és legnagyobb feltűnést keltő stylistja. Kétszer nyerte meg a Hungarian Fashion Awards Év Stylistja díját, öltöztetett Megasztárokat, tervezett színházi jelmezeket. Számos TV- és rádióműsor szereplője, valamint a Szeretem a testem és az Én is szép vagyok, Én is karcsú vagyok c. műsor házigazdája. Női „átalakítós” műsoraiban az öltözködési tanácsokon túl életvezetési ötletekkel is segítette az önbecsülésüket visszanyerni vágyókat. A műsorok rekord nézőszáma igazolja, hogy nem csak a műsorban szereplő hölgyeken kívül a nézők százezrei is szívesen tanultak a szakemberektől.
 
Az előző évek díjazottjai
2010.
Halász Pálma civil jogvédő - a családon belüli erőszak megszüntetéséért kezdett aláírásgyűjtésbe
Till Attila televíziós műsorvezető - a Nők a pályán szervezet felkérésére vett részt abban a kampányban, mely a nők közéleti szerepvállalásának normatív előírásokkal való támogatására irányult
 
2011.
Spitzer Gyöngyi Soma énekes – a női lét megélésében, párkapcsolati problémák kezelésében, önismereti kérdésekben igyekszik segítséget nyújtani a nőknek
Kabarcz Zoltán szociológus, pedagógus és újságíró - az Optimista Egyesület egyik alapítója, a Férfiak a nőkért - és a családért című honlap működtetője.