A púdernek az elsődleges szerepe, hogy rögzítse és tartósítsa a színezett alapozót, épp ezért nem mindegy hogy hogyan használjuk a púdert a sminkelés során. Ha helyesen alkalmazzuk a púdert, selymes és matt lesz tőle arcbőrünk.

 Ma már egyre több a jó minőségű púder, amelyek nem szárítják a bőrt, sőt még olyan termékek is kaphatók, amelyekből apró kis mikro kapszulák szabadulnak fel, majd ezek a kis kapszulák a levegőből vesznek fel nedvességet, így javítja a bőr szerkezetét. Ugyanakkor fontos, hogy még a legdrágább és legjobb minőségű púderből is, csak kis mennyiségben használjuk, mert különben kiemeli a ráncokat és a bőrhibákat.

A porpúder a profi sminkes varázsszere, szinte csodákat tehetünk ennek a segítségével. A sminkelés alapja a porpúder, legyen szó reggeli, nappali vagy esti sminkről.

A kőpúder egy préselt púder, amelyet legtöbbször kis tükrös kompaktban árulnak, fontos kelléke a sminktáskának, ha napközben egy gyors kiigazításra van szükségünk, és mattá akarjuk varázsolni fénylő bőrünket.

A púder mellé szerezzünk be púderecsetet, a porpúdert egy nagy hosszú nyelű ecsettel tudjuk felvinni a bőrünkre. Az ecsetet mártsuk bele a púderbe, majd mielőtt felvinnék, a bőrre a púdert kissé ütögessük le a kézfejünkön.

Ha nem kapunk megfelelő púderecsetet, vegyünk púderpamacsot, amellyel az arcon vékony réteget tudunk képezni. Ha napközben a bőrünk fénylik, és zsíros lesz, egy itatóspapírral itassuk fel a zsírt a bőrről. Ezután egy kis pamaccsal vigyünk fel a bőrre egy nagyon kevés púdert, majd egy ecsettel dolgozzuk el a bőrünkön. A színválasztásnál mindössze annyira érdemes figyelni, hogy az alapozó és a púder színe mindig legyen megegyező.

A lebarnult bőrnél és a sötét alapozóknál legyünk óvatosak a színválasztásnál, mert az áttetsző púder, amelynek nincs, festékanyag szürkévé teszi a bőrt. Az ecseteket és pamacsokat rendszeresen mossuk ki, langyos szappanos vízzel, majd egy törölközőbe csavarva nyomjuk ki belőle a felesleges vizet, és a levegőn hagyjuk megszáradni.

Ha túl sok púder kerül, a bőrünkre egy tiszta ecsettel poroljuk fel a felesleget, de a túl sok szemhéj festéket és arcpirosítót is érdemes leporolni.

Forrás: news.noinetcafe.hu