A kakaóvaj a kakaóbab feldolgozásából jön létre, ez utóbbi a Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magja, ami azt jelenti: „az istenek eledele”. A kakaóbabból először kakaómasszát, majd azt kipréselve kakaóvajat nyernek. A kakaóvajnak magas E-vitamintartalma van, a bőrnek hosszan tartó hidratálást biztosít. Polifenolokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a szabad gyökök kialakulását, továbbá sebgyógyulást elősegítő hatással rendelkezik, így ekcéma és pikkelysömör gyógyítására is ajánlott.

Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.

Pikkelysömör esetén gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit.

Fontos tulajdonságai:

– gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban
– koncentráltan fordulnak elő benne antioxidánsok
– védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása)
– a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, segítségével a többi hatóanyag mélyebbre tud beszívódni
– sok gyermekkúp és női, hüvelyi kúp természetes síkosítója, intim együttlétek síkosítójaként is jól működik
– nyersétrendes diétázóknak is ajánlott fogyasztásra, sőt, sütéshez-főzéshez is nagyon finom
– sokan napozáshoz használják, mivel bőrünkre kenve gyönyörű aranybarna színünk lehet tőle.

Forrás: eletforma.hu