A FACEBOOK A NŐK MÚLTJÁNAK, HÁTTERÉNEK HŰ TÜKÖRKÉPE. PÉLDÁUL MINÉL TÖBB DOLOG VAN MEGJELÖLVE ÉRDEKLŐDÉSKÉNT, VALÓSZÍNŰLEG ANNÁL TÖBB KAPCSOLATA VOLT A MÚLTBAN, MONDJA EGY KUTATÓCSOPORT.

Az eredmények összhangban állnak az „önkiterjesztés-modellel”, ami kimondja, hogy az emberek folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy fejlődhessenek – mondja a kutatás vezetője, Christopher Carpenter professzor. „ Még akkor is, ha szívfájdalommal jár egy szerelem elmúlta, általában új ismeretekre és érdeklődési terülekre is szert teszünk,” mondja Carpenter. „A kapcsolatunk másokkal segít érdekesebb emberré válni, a horizontunk szélesítése által.”

Lehetséges tehát, hogy a barátnőd a Trónok Harcát az előző pasija miatt kedvelte meg, de az is valószínű, hogy végeredményben a hatások miatt odaadóbb és elkötelezettebb is. A biztonság kedvéért adunk még két extra tippet a Facebook kiaknázására a kapcsolatokban:

Tartsd karban a like-jaidat. Ha kissé meggondolatlanul tetszésedet nyilvánítottad ki egy „Igyuk magunkat a sárga földig” oldalnak a múltban, siess, hogy kiköszörüld a csorbát, mielőtt észrevenné a nő. Ha a Facebookon az érdeklődési köröd látszólag kimerül abban, hogy szeretsz sörözni és TV-t nézni, abból könnyen erősen negatív következtetéseket vonhat le a kiszemelted. A törékeny első napokban egy kapcsolat során pedig ez akár véget is vethet mindennek.

Írj a falára. Oké, lehet kicsit iskolásnak hangzik, de Carpenter szerint egyértelmű a kapcsolat a közösségi oldalakon történő pozitív kommunikáció és a párkapcsolat mélysége közt. Ráadásul még kevésbé is leszel féltékeny. Több kutatás is kapcsolatot talált a Facebook használata és a féltékenység közt, de az is bizonyított, hogy ha több a partnereddel az ilyen kapcsolat, akkor az mérsékli a féltékenységet is.

Forrás: menshealth.hu