7 tipp az internetes társkereséshez. A különböző társkereső oldalak népszerűsége folyamatosan növekszik, de az oldalak tulajdonosai szerint még többen találhatnák meg a tökéletes társukat, ha az ismerkedés során betartanának néhány alapvető elvet.

Ezeket a mégsem annyira magától értetődő ötleteket szedtük össze az alábbi hét pontban.

1. Egyszerű üzenetekkel kezdj!
Az ismerkedés elején ne küldj olyan leveleket, amikben egynél több témáról írsz! A legtöbb megválaszolatlanul maradt üzenet megválaszolására azért nem veszi a fáradtságot a címzett, mert írója túlságosan hosszú és túlságosan összetett kérdésekre vár választ. Ha túl sok dolgot kérdezel egyszerre, türelmetlennek és kapkodónak tünhetsz.

2. Légy őszinte!
Valljuk be: az ismerkedés során igenis a legfontosabb a külső. Szükség van valamire, ami megfog a másikban. Persze ahhoz, hogy később kialakulhasson egy komoly kapcsolat, ennél több kell, de soha, semmi valótlant ne állítsd a külsődről, mert ezzel buksz le a legkönnyebben! A véleményedet bizonyos dolgokról megváltoztathatod, de a szemed színét és az alkatodat nem tudod egyik napról a másikra.

3. Legyenek tiszták a szándékaid!
A későbbi csalódások és félreértések elkerülése érdekében fontos, hogy már az elején tisztázzátok, hogy mit is vártok a kapcsolattól, meddig és milyen gyorsan szeretnétek eljutni. Csak a testiség a fontos? Vagy olyan társat keresel, akivel leélheted az életed? Persze az előbbi példák a két szélsőséget jelentik, de a kettő között azért elég széles a lehetőségek tárháza.

4. Légy pozitív!
Senki sem kíváncsi a korábbi keresgéléseid negatív tapasztalataira, ezért ezeket meg se említsd soha! Egy szomorú és csalódott ember senkinek sem vonzó és te sem szívesen találkoznál hasonlóval, igaz? Ezért inkább igyekezz pozitívan hozzáállni a leendő kapcsolathoz és győzd le magadban a kételyeidet!

5. Jól válaszd meg üzeneted hosszát!
Egy mindössze egy mondatos üzenet valószínűleg nem mond el eleget rólad, de azért regényeket sem kell írni. Igyekezz reagálni a kiválasztott profiljában lévő dolgok közül néhányra, de ne írj 6-8 mondatnál többet, mert a hosszabb leveleket a tapasztalatok szerint kevesebben olvassák el. Igyekezz egy bekezdésben összefoglalni a mondandódat!

6. Légy eredeti!
Mindenkinek külön-külön írj levelet, ne használj sablonokat, mert nagyon könnyen észrevehető. Fontos, hogy a címzett úgy érezze, hogy kizárólag neki írod azt, amit írsz, és nem egy korábban megírt sablont olvas!

7. Ne tűnj furcsának!
Kerüld a furcsa kifejezéseket, írj helyesen! Ne feledd, nem a barátaiddal beszélgetsz, hanem valakivel, akivel korábban még nem találkoztál és aki csak a leveleid alapján tud megítélni. Légy őszinte, ha tudod, hogy nincs humorod, akkor ne próbálj meg vicces lenni!

Forrás: anna.hu