A földgáz Lengyelország területén történő szállításának mértéke a Naftogaz és a német RWE cég között létrejött megállapodásának köszönhetően 5 millió köbméterre nőtt napi szinten, míg ez év elejétől március 17-i kimutatás szerint 2 millió köbmétert tett ki naponta a szállított földgáz mennyisége.

Az Ukrtransgaz biztosította annak technikai lehetőségét, hogy Lengyelországból fogadjunk földgázt. „2013 április 1-től a fogadott földgáz mennyisége napi szinten 5 millió köbmétert tesz majd ki” – szerepel az Ukrtransgaz közleményében.

Az Ukrtransgaz a magyarországi FGSZ LTD-vel is technikai megállapodást köt, mely lehetővé teszi a Magyarország területén Ukrajnába történő földgázszállítást – adta hírül a Podrobnosti.ua internetes hírportál.

„A Magyarország területén történő gázszállítás napi 3 millió köbméter földgáz fogadását teszi lehetővé. A szükséges technikai intézkedéseket követően 2013 második negyedévében az Ukrtransgaz napi 15 millió köbméter földgázt tud majd fogadni Magyarországtól” – jegyezte meg a vállalat.

Az Ukrtransgaz ezenkívül azt javasolta szlovákiai partnereinek, hogy a négy meglévő gázvezeték közül az egyiket vegye használatba a reverz gázszállítás céljából, mely évi 10 milliárd köbméter földgáz szállítását teszi lehetővé.

Forrás: Kárpátinfo.net