A négyéves pályázat ezúttal az anya-lánya kapcsolatokat szedi ízekre. 

Az idei Terézanyu pályázat szervezői igazi darázsfészekbe, egész pontosan családi fészekbe nyúlnak idén: a középpontban ugyanis az anya-lánya viszony kerül. Rácz Zsuzsa, a Terézanyu könyvek írója elmondta, az édesanyánktól kapott minta meghatározza egész életünket, de különösen gyermekünkkel való kapcsolatunkat. Ritkán beszélünk arról, hogy a bensőséges anya-lánya kapcsolat kialakításához gyakran feszültségekkel teli út vezet.”

A 2010 óta minden évben meghirdetett pályázatra tavaly csaknem 400 írás érkezett be az ország minden szegletéből. Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője úgy látja, ez a szám jól mutatja, hogy miért van szükség a kezdeményezésre. „ A mai nőknek irreális elvárásoknak kell megfelelniük, az elmúlt években azt láttuk, hogy mégis rengetegen éreznek lelkiismeret-furdalást, amiért nem tudnak nekik eleget tenni. A nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének elengedhetetlen része, hogy őszintén merjenek beszélni az őket érintő témákról, és így megtapasztalhassák, hogy nincsenek egyedül és nem maradnak magukra a problémáikkal.”

A pályázatok legfeljebb 5000 karakter terjedelműek lehetnek (szóközökkel együtt), és egyes szám első személyben kell íródniuk. A pályaműveket word formátumban a www.terezanyu.hu honlapon keresztül tölthetik fel a pályázók május 1-jéig. A „négykezeseket” is várják, amelyekben anya és lánya együtt írják le történeteiket.

Hogyan nevezhetek?

Minden évben tavasszal hirdetjük meg a Terézanyu pályázatot. Bárki nevezhet a kiírt pályázati témának megfelelő pályaművel. Személyes, egyes szám első személyben írt történeteket várunk, amelyek maximum 5000 karakter terjedelműek (szóközökkel együtt). Minimális eltérés természetesen elfogadható, de lényegesen hosszabb pályaművek – tekintettel a többi jelentkezőre – nem vehetnek részt.

A beküldött írások egy része megjelenik honlapunkon és egyéb médiumok felületein, így akik elküldik nevezésüket, hozzájárulnak írásuk publikálásához (erről szóló nyilatkozatot e-mailben kapják meg az érintettek). Ha valaki nem szeretné, hogy saját nevével jelenjen meg pályaműve, nevezéskor adja meg választott írói álnevét.

Egy évben egy történettel lehet nevezni, de minden évben újra és újra indulhat bárki a Terézanyu pályázaton függetlenül attól, hogy adott-e már korábban pályaművet, illetve díjazták-e alkotását. Az kérem Tőletek, hogy a végleges írásotokat küldjétek el, mert a fair play-t szem előtt tartva később nem tudunk változatási kéréseket elfogadni.

Nevezni honlapunkon keresztül lehet az online űrlap kitöltésével a meghirdetésben szereplő, nevezési határidőn belül.

Figyeld tavasszal a Terézanyu pályázat meghirdetését, és írd meg saját történeted!

Az első helyezett 50 ezer forint értékű könyvutalványt és egy Kindle-t nyer. A többi díjazottra is értékes nyeremények várnak, valamint publikálási lehetőséget kapnak.