Erdődi Katalint nevezték ki a bécsi Brut koprodukciós ház kurátorává és a Festival imagetanz táncfesztivál művészeti vezetőjévé - közölte szerdán a kortárs művészeti központ.

Mint a közleményben írták, Erdődi Katalin személyében kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező kurátor kerül a Bruthoz, aki kitűnően ismeri a kortárs tánc- és performanszművészeteket, de a kortárs képzőművészetet is. Feladatait a ház művészeti vezetője, Thomas Frank mellett látja el.

Felidézték, hogy Erdődi Katalin számos budapesti kulturális intézménynél látott el projektvezetői és kurátori feladatokat, köztük a Trafó - Kortárs Művészetek Házában, a Moving House Alapítványnál és a Ludwig Múzeumnál. Ezen felül társalapítója volt a PLACCC és a Body Moving köztéri művészeti fesztiváloknak. Legutóbb a lipcsei Kortárs Művészetek Galériájában tevékenykedett.

A bécsi intézmény számára új impulzusokat hoznak az újonnan kinevezett kurátor több művészeti ágra kiterjedő tapasztalatai és nemzetközi, különösen a kelet-európai kortárs művészeti szcénához való kapcsolódása - mutattak rá a Brut közleményében.

A program alakításában a 2013-14-es évadtól fog aktívan közreműködni Erdődi Katalin.

forrás: hirado.hu