Továbbra sem tétlenkedik a Szociális Hallgatók Öntevékeny Szerveződése, közismertebb nevén a SZÖSZ. A Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék hallgatóiból álló szerveződés ezúttal szakmai délutánt szervez.

Fotó: Bihari Sára

Mint azt Paczári Viktória, a SZÖSZ elnöke elmondta, az egyetemisták a múlthéten megrendezett szaknapjukon elismert szakemberek segítségével olyan érdekes és nem mindennapi témákat boncolgattak, mint például a szexuális másság, a roma fiatalok felemelkedési esélyei és a családon belüli erőszak.

A SZÖSZ továbbra sem tétlenkedik, ugyanis április 24-én két órától a kari hét keretén belül Szocos színekben a TEK szakhéten címmel szakmai délutánt szervez.

- Lehetőséget biztosítunk a tanszék hallgatóinak saját kutatási eredményeik bemutatására, emellett egykori diákokat hívunk meg, hogy kerekasztal-beszélgetés keretén belül mesélhessenek a munka világában szerzett tapasztalataikról - sorolták a fiatalok.

Végül, de nem utolsó sorban a SZÖSZ kiállítást szervez a szakmai délutánon belül, ahol a művészi vénájú hallgatók alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A délután kettőtől hat óráig tartó esemény helyszínéül a Debreceni Egyetem főépületének fszt. 49-es terme szolgál.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Bene Viktória