Korábbi jelentések szerint a két városrészben öt napon át folytak a harcok a kormányerők és a felkelők között. Utóbbiak mintegy 270-en voltak.

MTI - Két szíriai civil szervezet szerint is félő, hogy az első jelentéseknél jóval több a halálos áldozata annak a tömegmészárlásnak, amelyet a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű katonák és milicisták követtek el a napokban Damaszkusz két peremkerületében.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint akár 250 embert is megölhettek Dzsdeidet al-Fadl és Dzsdeitet Artuz kerületekben, a Forradalmi Vezetői Tanács szerint pedig 483-at.

Rámi Abdurrahmán, a londoni központú OSDH vezetője elmondta, hogy eddig 80 ember halálát dokumentálták.

A másik szervezet szerint az áldozatok nagyobb részét Dzsdeitet Artuzban ölték meg.

A SANA állami hírügynökség azt állította, hogy a hadsereg a két kerületben "nagy veszteségeket szenvedett el" a felkelőkkel vívott harcokban.

Korábbi jelentések szerint a két városrészben öt napon át folytak a harcok a kormányerők és a felkelők között. Utóbbiak mintegy 270-en voltak. A kormányerők végül lerohanták a két negyedet, és megöltek sok civilt is, köztük nőket és gyerekeket, sokukat közvetlen közelről. Egy aktivista azt mondta: ő 98 holttestet számolt össze az utcákon, 86-ot pedig egy ideiglenes kórházban, ahol sebesülten feküdtek, amikor kivégezték őket.