Nagybecskereken a Dr. Zoran Đinđić-téren gyülekeztek ma az elégedetlen munkások, akik a tönkrement vállalatokban dolgoztak, illetve a munkanélküliek. Csatlakoztak hozzájuk a helybeli nyugdíjasok is. A gyülekezés után tiltakozó felvonulást szerveztek Nagybecskerek sétálóutcáján. Ennek a fő szervezője a Közszolgálati Dolgozók Független Szakszervezete és a Munkanélküliek Független Egyesülete volt.

A több mint száz tiltakozó a városháza előtti térre ment, majd az önkormányzatban átadták követeléseiket a város illetékeseinek. Ranko Hrnjaz, a Közszolgálati Dolgozók Független Szakszervezetének alelnöke elmondta, hogy Nagybecskereken 77 csődeljárásról tudnak, az elmúlt időszakban pedig több vállalat is tönkrement.

Azt kérik a város illetékeseitől, hogy azokat, akik nem önhibájukból nem tudják fizetni a számlát, ne kapcsolják le a villanyhálózatról, ne vonják meg tőlük a fűtést, hiszen ezeknek az elkeseredett embereknek az állam sokkal többel tartozik. A felvonulók között voltak egyébként a Jugoremedija gyógyszergyár, a Šinvoz, a Begej hajógyár, az egykori Budućnost nyomda, és más gyárak, vállalatok munkásai. A Szabadság térről a tiltakozók a bíróság elé vonultak.

Kónya-Kovács Otília