Manapság egyre több feromon tartalmú szépségápolási cikkről hallhatunk a médiában. Sokan erősen kétkedve fogadják őket, míg vannak elégedett hívei is, de akadnak, akik nem is igazán tudják, miről is van szó pontosan. Vizsgáljuk hát meg a kérdést: mi is az a feromon?

A feromon olyan kémiai vegyület, melyet az állatok illetve emberek szervezete termel, és kimagasló szerepe van a kommunikációban. Az állatok például feromonjaik kibocsátásával jelölik meg területüket, általa ismerik fel fajtársaikat, a semleges, vagy ellenséges fajokat, és a feromonok segítségével találnak maguknak párt. Az embereknél elsősorban ez utóbbi, azaz a párválasztás esetében játszik nagy szerepet.

A feromon izzadságunk által kerül a levegőbe, de a tévhitekkel szemben egyáltalán nincs illata. Bár az orrunkkal érzékeljük, de a hagyományos értelemben vett szaglószervünktől mégis teljesen független. Valójában az orrüreg hátsó részében található Vomeronosal Organ (VNO), másik nevén Jacobson-szerv, fogja fel őket, innen kerülnek az idegpályáinkra, melyeken át eljutnak az agyunkig, ahol tudat alatt dekódoljuk azokat, majd reagálunk rájuk. A feromonok irányítják érzelmeinket, döntenek vágyainkról, ellenszenvről, szimpátiáról, szerelemről és szexuális érdeklődésünkről. Szexuális tevékenységeinkhez elengedhetetlenek!

Nagyon sok kísérletet folytattak már, hogy igazolják hatásukat. Elsőként Norma McCoy vezetésével  a San Francisco-i Egyetem kutatócsoportjának sikerült bizonyítani létezésüket. A kísérletben 36 különböző származású, 19-48 éves nő vett részt. Feltétel volt, hogy heteroszexuálisak, egyedülállóak és egészségesek legyenek, ne szedjenek fogamzásgátló tablettát, és rendszeres menzesszel rendelkezzenek. Kis üvegcsében vagy feromon koncentrátumot, vagy vizet kaptak - értelemszerűen nem tudták melyiket -, melyet parfümmel kellett dúsítaniuk, és három hónapig használni. A beszámolók alapján, akik vízzel kezelt parfümmel fújták magukat, nem észleltek változást magánéletükben. Viszont akik feromonos üvegcsét kaptak, sokkal több kapcsolatot létesítettek, többször csókolóztak, gyakrabban szeretkeztek.

Érdekesség! Egy másik kísérletben Martha McClintock professzor 9 nő feromonjait gyűjtötte be, a hónuk alá helyezett párnácskába. Majd másik 20 nő orra alatt megütögettek egy-egy ilyen kezelt párnát. Kétféle hatást észleltek. Azok feromonjai , akik tüszőérés előtt álltak, a többi kísérleti alanynál menstruációs ciklus rövidülést okoztak (akár 1-14 napnyit), míg akiknek ovuláció alatt vették le feromonjait, azok ciklus hosszabbodást (akár 1-12 napnyit) idéztek elő a tesztalanyokban. Ezzel ismételten bizonyították a feromonok létezését, illetve meglelték az okát, hogy az összezárt – együtt lakó, vagy egymással dolgozó –, nőknek miért kerül szinkronba, vagyis azonos időszakra, a menstruációs ciklusuk.

A manapság kapható feromon tartalmú parfümöket nem úgy kell elképzelni, mint valami szerelmi varázsszert. Senkinél nem fogja előidézni, hogy befújja magát, és az ellenkező nem tagjai rávetik magukat, mintegy majdnem szétmarcangolva őt. Mindössze annyi szerepük van, hogy a már meglévő, saját feromonjainkat még aktívabbá tegyék. Mivel korunkban igen sokat ártunk természetes feromonjainknak az állandó fürdésekkel, dezodorokkal, testáplókkal, egyéb krémekkel, és nem utolsó sorban öltözetünkkel, előfordulhat, hogy erősen meggyengül hatásuk. Ezért jól jön nekik egy kis támogatás, melyet megadhatunk ezekkel a készítményekkel.

És hogy valójában milyen hatást váltanak ki? Engedjék meg, hogy megosszam önökkel saját tapasztalatomat. Bevallom, én is kicsit szkeptikusan viszonyultam a feromonokhoz, mikor először találkoztam velük. Egy napon, munka közben odakeveredtem egyik kollégám mellé. Ahogy ott álltam, hirtelen rám tört, hogy olyan jó mellette lenni. Hihetetlen kellemes érzés, hogy itt van velem, valahogy nem is szeretnék most elmozdulni a közeléből. Sőt, még az is megfordult a fejemben, hogy hmmm… egész jó pasi. Majd riadtan kezdtem töprengeni, hogy mégis mi ütött belém, soha ezelőtt nem voltak ilyen gondolataim, pláne érzéseim vele kapcsolatban. Visszamentem a helyemre, és mint egy szélütött bambultam magam elé, mert nem értettem, mi történt. Nem sokkal később kiderült, hogy be volt fújva feromonnal. Hát nálam a hatás bejött. Azelőtt se, az óta se éreztem magamat így a társaságában, de akkor… ! Döbbenetes volt.
Tehát a feromonok igenis létező vegyületek, hatásuk bizonyított, és kommunikációnk, mi több, életünk alapvető részét képezik! Ne sajnáljuk kipróbálni, vagy akár használni a feromonos parfümöket, hiszen a civilizált élet és a társadalmi elvárások visszaszorították természetes feromonjaink intenzitását és szerepét. Pedig, higgyék el, sokkal eredményesebb lehet a feromonos parfüm, mint egy jól kiválasztott ruha.

Keresse fel honlapunkat, ahol további érdekességeket és információkat talál a feromon tartalmú parfümökről.

Forrás: interno.hu