A Hungarofest Nonprofit Kft. 2013. június 1-jén, szombaton, immár negyedik alkalommal rendezi meg a Szomszédünnepet.
 




A Szomszédünnep (Neighbours’ Day) ötlete a kilencvenes évek elején született Párizsban, az egyedüllét, etnikai problémák vagy más társadalmi különbségek miatt elszigetelődött emberek és a családok megsegítéseként a szomszédsági kapcsolatok megerősítése, hosszabb távon pedig egy segítőháló létrehozása céljából. A Szomszédünnep lényege, hogy ezen a napon az egy lakóterületen együtt (gyakran csak egymás mellett) élő emberek kisebb-nagyobb csoportjai összejönnek, és, legtöbbször egy terített asztal mellett, időt töltenek egymással. A közös szervezés és az együtt töltött idő későbbi hozománya a mindennapokat megkönnyítő erősebb összetartás és kölcsönös segítségnyújtás. A Szomszédünnep sikerének híre páratlan gyorsasággal hódította meg a világot, mára öt kontinensen, 30 országban, 1200 városban több millió ember tart Szomszédünnepet.

Magyarországon először 2010. május 28-án Pécsett, majd 2011-ben, a magyar uniós elnökséghez kapcsolódóan immár országosan rendeztünk Szomszédünnepet. A hatalmas sikerű programban Pécsett több ezren, a tavalyi évben pedig száztíz helyszínen mintegy tizenhárom ezren vettek részt. A rendezvényekről készült fotókat és videókat a www.szomszedunnep.hu honlapon tekintheti meg. Célunk, hogy idén az eseményhez az ország még több települése csatlakozzon.

Kérjük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is vegyen részt a Szomszédünnep szervezésében.

Bízunk benne, hogy a programban rejlő lehetőségek az Ön érdeklődését is felkeltették, és az Ön lakókörzetében is minél többen csatlakoznak az országos Szomszédünnephez.

Ha bármilyen további információra lenne szüksége, kérjük, Ön, vagy kijelölt munkatársa lépjen kapcsolatba velünk a Hungarofest 266-1357/113-as telefonszámán.


Szomszédünnep Debrecenben: 0630 / 406 - 8169