Bármennyire is étkezünk vegyesen és mértékletesen, rohanó életmódunk nem teszi lehetővé a "tökéletes" táplálkozást. Hiába tartjuk be a legfontosabb előírásokat (egyél egy nap 4-5 alkalommal, vagyis egyszerre kisebb mennyiséget, fogyassz 2-3 liter folyadékot, mozogj legalább hetente 3-szor, stb.), mégis előfordulhat, hogy az utolsó néhány, felesleges kiló nem akaródzik eltűnni, vagy az a fránya éhségérzet is folyamatosan egy kis extra nassolásra csábít.

Amire szükséged van nem más, mint a Föld egyik legősibb élőlénye: a spirulina.

csökkenti az éhségérzetet
lúgosít
fokozza az anyagcserét
kivezeti a nehézfémeket
természetes hormonrendező
fokozza a belek aktivitását
növeli a vitalitást és az ellenálló képességet

A Spirulina, vagy más néven kékes-zöld mikroalga, egy 3,5 milliárd éve született fotoszintetizáló cianobaktérium. A spirálisan feltekeredett test tengernyi mikro-tápanyagot tartalmaz és rengeteg fehérjét. Fehérjetartalma miatt ismert étvágycsökkentő, tápanyagai természetes hormonrendezők, lúgosítók, melyek még a nehézfémek eltávolítását is elősegítik. A spirulina tempót ad az anyagcserének, és szépséget, feszességet kölcsönöz a kötőszövetnek.

A spirulina túléli a radioaktív sugárzást.

Spirulina

Töltekezz fel a spirulina ősi és szimbolikus erejével
misztikus erejű ősmoszat
spirális forma, ami a tenger ősi szimbóluma
jelentése optimizmus és dinamizmus
mikroszkopikus méret
sejtfal nélküli szerkezet
koncentrált energiaforrás, egyedülálló tápanyagsűrűség
sejtszintű felszívódás

A mikroszkopikus méretű, a napfény energiájából fejlődő, és az ősi fotoszintézisre épülő spirulina alga különleges tápanyagsűrűséggel rendelkezik. Ellenáll a rosszindulatú sejtburjánzásnak, csökkenti az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét és lúgosít. Sejtfal nélküli spirális szerkezete hatóanyagait sejtszinten adja át, alakja ugyanakkor misztikus őserővel is felruházza fogyasztóját. A Földön mindenhol fellelhető spirális alakzat egyrészt ősi szimbólum, ami a vizet, főleg a tengert szimbolizálja, melynek jelentése optimizmus és dinamizmus. Továbbá pedig egy ősi energia alakzat is, ami koncentrálja fényt, azaz az energiát.

A spirulina speciális antioxidánsa;
A Spirulina Phenylethylamint
(PEA) antioxidánst tartalmaz,
amely a szellemi teljesítő-
képességet fokozza és
javítja hangulatunkat.

A spirulina béta-karotin tartalma;
A sárgarépánál tízszer
nagyobb koncentrációban
fordul elő a spirulinában
béta-karotin.

Spirulina egy szupertápanyag, ami látványos átalakításra képes

szerves ásványi anyag
klorofill
esszenciális zsírsav
antioxidáns beta-karotin
aminosav
vitamin (pl. B,C, E) forrás
káros anyag megkötő

A spirulina egy egysejtű, mikroszkopikus zöldmoszat, ami a világ egyik legkorábbi életformája. Ez a spirálos algafajta meglepően gazdag tápanyagforrás. Ez a zöld molekula az óceánok és a nap energiáját gyűjti magába, ezáltal válik különleges tápanyagsűrűséggel rendelkező, ellenálló képességet, vitalitást növelő, lúgosító és vérsejteket szaporító életenergia forrássá.

A spirulinát "szupertápláléknak" tartják számon, köszönhetően a benne található szerves anyagoknak, mint a fikocianin, poliszaccharidok, enzimek, ásványok és vitaminok. Kiemelkedő fehérje- és lúgosító klorofill tartalom jellemzi.

Hatóanyagait sejtszinten adja át, sejtfal nélküli szerkezete könnyedén adja át a tápanyagokat és választja ki a méreganyagokat, nehézfémeket. Összetevői finoman szabályozzák életműködésünket, kiegyensúlyozó hatásúak a hormonháztartásra, szerveink és szervrendszereink biokémiai működésére. Ez a kiemelkedő tápanyag tartalom az, aminek a spirulina alga a látványos átalakító hatását köszönheti, legyen szó testsúlyunkról, kötőszövetünkről vagy általános egészségi állapotunkról.

A spirulina gazdag növényi fehérjében (60-63% a fehérjetartalma, vagyis 3-4 szer több mint a halban vagy a húsban), vitaminokban (3-4-szer annyi
B 12 vitamin van benne, mint
az állati májban). Mielőtt a Spirulina tablettát lenyelnéd,
jó alaposan rágd szét!

Hogyan készül a moszatos arcmaszk? Törj össze 10-12 db Spirulina tablettát, adj hozzá
annyi meleg vizet, hogy kenhető masszát kapj, majd vidd fel
az arcodra és 20 perces állást
követően öblítsd le.

Étkezés előtt fél órával vegyél
be 1 db spirulina tablettát,
mely garantáltan csökkenti az
éhségérzetet! Ugyanis 1 kg
spirulina tápértéke = 1000 kg
válogatott zöldség tápértéke.
Spirulina
fogyókúra spirulinával. Miért működik?

csökkenti az étvágyat
minőségi fehérjetartalom, ami szálkásít (zsírapasztó ősi moszat)
klorofill tartalma lúgosít
csökkenti a nehézfémek vese- és a gyógyszerek bélflóra károsító hatását
kimozdít a "stagnáló" időszakból, amikor nem mozdul a mérleg nyelve
nagymértékben javítja a kötőszövet állapotát
elősegíti az emésztést

Lúgosít;  a spirulina lúgosít, méregtelenít, segíti a nehézfémek kivezetését. A spirulina óriási segítség lehet egy stagnáló időszakban, amikor az ember mindent elkövet, hogy a mérleg nyelve kevesebbet mutasson, de az, meg sem akar mozdulni. Ilyenkor egy kis lúgosítással át lehet lendülni ezen a holtponton. A testfolyadékok kiegyensúlyozott pH-értéke a hormonháztartás egyensúlyának is záloga, mely sok esetben felelős a felszaladt kilókért.

Étvágycsökkentő hatása a kalóriabevitelt minimalizálja, miközben minden tápanyagot megad a szervezetnek a megfelelő működéshez. Az édesség utáni vágy kezelésében is létfontosságú szerepű. Olyan személyeknek is ajánlott, akik egy étkezéssel nagy mennyiségű ételt fogyasztanak. A tabletták segítenek megőrizni az éhségérzet feletti kontrolt, az egészséges és vonzó kinézetű alak érdekében.

Tápanyagok;  A spirulina szerves tápanyagai mind részt vesznek a megfelelő fiziológiás funkciók működésében és az anyagcsere-folyamatok végrehajtásában, így kritikus fontosságúak a lehető legtöbb kalória elégetésében. A benne lévő tápanyagokat a szervezet gyorsabban képes szállítani.

Emésztés;  a spirulina gátolja a keményítő lebontását, ami keresztülhaladva az emésztőrendszeren fokozza a belek aktivitását.

Fehérjetartalom;  kb. 60% könnyen emészthető fehérjetartalommal bír, ami a mérleg nyelvét többféleképpen is lejjebb nyomhatja. A fehérje lelassítja a tápanyagoknak a bélcsatornán történő áthaladását és kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Sportolás mellett ez a fehérjetartalom elősegíti a szálkásítást, ami szép, zsírmentes izomzatot jelent, centiméterekben mérhető eredményekkel.

Esszenciális zsírsavak  A spirulina gazdag Omega-3 zsírsav és GLA (gamma linolénsav) forrás. A GLA legnagyobb koncentrációban az anyatejben található meg, mivel a növekvő kisbaba agy fejlődésében vesz részt. A GLA továbbá segít a vércukor- és inulinszint szabályozásában, ami pedig segít minimalizálni a szénhidrátszint ingadozását és segít a fogyásban.

A spirulina herpeszölő;
Aktív hatást fejt ki néhány
burkos vírussal szemben,
mint pl. a herpesz simplex.


A spirulina immunerősítő;
a makrofágok fagocitáló (kórókozókat elölő)
képességének fokozásával.
Spirulina
a rendszeresen mozgók és sportolók részére

Nem kérdéses, hogy egy sportoló speciális étrendet kell tartson, hogy magából a maximumot hozza ki és bírja az edzéssekkel és versenyekkel járó megerőltetéseket. A megoldást a tápanyagok jelentik és különösen fontos a minőségi fehérjebevitel. Sportolás esetén is ajánlott az izmok felépítésének segítésére, mivel extra energiát biztosít a szervezetnek, továbbá alacsony szénhidráttartalmú étrend esetén. Ha rossz minőségű ételt eszel, a szervezeted nem kapja meg a szükséges tápanyagokat. A spirulina egyszerre visz be extra tápanyagokat és fékezi meg az éhséget. A diétás tervbe való felvétele is előnyös lehet.

Tónusos, szálkás izomzat

A spirulina rendszeres szedése ideális segítség az izomtömeg növelésében vagy alacsony szénhidráttartalmú étrend mellett, hála magas fehérjetartalmának. A spirulina akár 70% fehérjét is tartalmazhat, a növekedési körülményektől függően, továbbá nyolc esszenciális aminosavat. A spirulina fehérje étrendi felszívódása négyszer nagyobb, mint a marhahúsé. A könnyen emészthető fehérje megfelelő testmozgással kombinálva segít az izomtömeg növelésében, ami pedig lehetővé teszi, hogy a nap folyamán több kalóriát égessünk el. A spirulinában minden gramm fehérjére mindössze 3,9 kalória jut. szemben pl. a marhahússal, amiben 65 kalória jut minden gramm fehérjére. A spirulina rendszeres fogyasztása a napi tápanyagszükséglet kellően nagy hányadát fedezi anélkül, hogy ennek kalóriabeli következményei lennének. Mindemellett a zsíroknál és szénhidrátoknál több energiát igényel a lebontása. Ráadásul a szervezet a minőségi spirulina fehérjét az izomszövet felépítésére használja, ami hosszú távon több kalória felhasználásához és az anyagcsere felpörgetéséhez vezet - másképpen mondva, minél soványabb valaki, általában annál több energiát éget el. A spirulina egy lehetőség az emberek számára, hogy megkapják az ezeknek a kedvező hatásoknak eléréséhez szükséges étrendi fehérjéket.

Alkalmazása
Mikor és hogyan szedjük?

A spirulina fogyókúrás szedésére legmegfelelőbb időpont az étkezés előtti 15 perctől egy óráig terjedő időtartamban, a legtöbb ajánlás szerint. Az alapelv, hogy a kiegészítő ily módon történő fogyasztása elnyomja az étvágyat, így fizikailag valamivel egyszerűbb lesz az adagokat kontroll alatt tartani. Egyes esetekben, például ha valakinek a célja pusztán a tápanyagbevitel megdobása, és nem a bevitt táplálék korlátozása, jellemzően hasznosabb étkezés után bevenni.

Kiszerelés: 100db tabletta

Forrás: femina.hu