Ahelyett, hogy kétségbeesésünkben mobiltelefon egyenlegünket lemerüléssel fenyegetnénk bizonyos tévécsatornák jósvonalainak hívogatásával, jobban tesszük, ha inkább meditálunk.
Talán ez a legjobb gyógyszer és biztos a legolcsóbb is. Csak egy fotel kell, és egy kellemes zenei CD, és persze egy kis nyugalom. Ha hagyod, hogy csak a zenére gondolj, a tested lassan elkezdi megmutatni, hogyan kell eljutni oda, ahová tudat alatt vágysz.  
Benső lényed kiegyenesíti a hátadat, feltölt energiával, esetleg kinyitja a harmadik szemed, és, ha hagyod, megmutatja a helyes utat, döntést, cselekvést vagy épp helybemaradást, sőt még egészségmegőrző hatású is.
Érezheted úgy, mintha spirálisan felfelé és lefelé forognál egyszerre, vagy hogy valaki egy szalmaszállal csiklandozza  a homlokod közepét. A fizikai tapasztalatok, persze egyénenként változnak. A légzés viszont nem. Ugyanis lélegezni is megtanulsz.  
Mintha egyszerre áramlana belőled ki és be a levegő, lass an te leszel a levegő, a tested rávezet a helyes útra (persze lehet a légzést tudatosan tanulni, ehhez rengeteg szakirodalom és gyakorlatsor áll rendelkezésünkre).
Ez meditáció autogén válfaja, a pihizős, de létezik tánc-, és transzcendentális meditáció is. Viszont mi csak maradjunk a pihizősnél. Amiben például Sarah Brightman kellemes hangja is sokat segíthet – elsősorban a későbbi zenéi a kilencvenes évektől. Az Eden, és a La Luna albumokat ajánlom kezdésnek. Sarah úgy énekel és lélegzik, mint mi, abban az állapotban. A hangszerelés minden lemezen tökéletes. A Timeless című albumon például a londoni szimfonikus zenekarral dolgozott együtt. Az egész olyan, mint egy lágyan hömpölygő folyó, melynek segítségével megoldhatod a problémáidat, stresszmentesíthetsz.
Meditálni bármikor lehet, csak arra vigyázzunk, hogy eleinte kicsit lelassít. Ez persze jó dolog, mert végre úgy működsz, ahogy az egyéni ritmusod kívánja. Fájdalom, de a világ nem ebben a ritmusban van jelenleg: őrülten rohan. Túl sokat látunk, túl sokat készülődünk, túl gyorsan akarunk mindent. Viszont lassan megyünk meditálás után (-közben), és már el is késtünk a munkahelyünkről, a randiról, vagy a családi ebédről.
Ezért tehát ajánlatos akkor nekiülni, amikor nincs különösebb dolgod. Akár lefekvés előtt is lehet. Minél többet vagy meditatív állapotban, annál könnyebb, nyugodtabb leszel, így a nehezebb életszakaszokon is bátrabban, egyszerűbben átjutsz, és több tanulságot vonhatsz le belőlük.
A meditációhoz két kulcs kell. Az egyiket egy kellemes zene, a másik te  magad vagy.

Forrás: astronet.hu