Eddig mintegy 3400-an jelezték országszerte, hogy nem csökkent a rezsiszámlájuk. A bejelentéseket a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálja ki. 

Eddig több mint 3 ezer panasz érkezett a rezsicsökkentésért felelős munkacsoporthoz olyanoktól, akiknek január óta sem csökkent a rezsijük, holott erről törvény rendelkezik. A Híradónak a lakásszövetkezeteket tömörítő egyesület vezetője azt mondta: a szövetkezeti kezelésű házak negyven százalékánál nem érvényesül a rezsicsökkentés. A fogyasztóvédelmi hatóság az egyéni panaszok mellett ezt is vizsgálni fogja.

Az egyik soproni idősek otthonában nem csökkentek a rezsidíjak. A fenntartó önkormányzat is ugyanannyiért kapja a gázt és a villanyt, mint tavaly. A szolgáltatók szerint ez egy intézmény, ezért nem csökkentették az árakat. Sok társasházi lakó is panaszkodik. Ezek a házak olcsóbban kapják ugyan a villanyt és a gázt, de a lakásszövetkezetek és a közös képviselők sokszor mégsem csökkentik a lakók számláit.

A lakásszöveti házkezelők 40 százaléka hallani sem akar a rezsicsökkentésről - mondta a társasházakat tömörítő egyesület elnöke. Szerinte a lakók dolga nyomást gyakorolni a közös képviselőkre. A tulajdonosi közösségnek, lakásszövetkezeti közgyűlésen részt vevőknek kell érvényt szerezniük akaratuknak - mondta a Híradónak Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke.

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa korábban azt nyilatkozta: a lakóközösségek panaszait is szigorúan ki fogják vizsgálni. A Ma Reggelben arról beszélt, hogy folyamatosan érkeznek az egyéni panaszok is.

Több ezer levél érkezett, amely a rezsicsökkentéssel foglalkozik. Jelentős része természetesen bejelentés, különböző szolgáltatókra panaszkodnak. Ezek mennek a maguk útján, a vizsgálatok folyamatosak - hangsúlyozta Németh Szilárd. Eddig mintegy 3400-an jelezték országszerte, hogy nem csökkent a rezsiszámlájuk. A bejelentéseket a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálja ki.