A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Városligetbe tervezett múzeumi negyed nem járulna hozzá a főváros fejődéséhez, csak egy már amúgy is túlhasznált területet terhelne még jobban. 

Somfai Ágnes, a PM fővárosi önkormányzati képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a tervezett negyed helyszínét úgy kell kijelölni, hogy azzal elhanyagolt, barnamezős területek keljenek életre, és vonják maguk után a környék fejlődését is.

A PM támogatja, hogy a nehéz helyzetben lévő múzeumi szakma egy nagyvonalú állami beruházás révén új lendületet kapjon, és ezzel is erősödjön Budapest sokszínű és színvonalas kulturális élete. Azonban a 2015-ben 200 éves Városliget, a világ első közparkjának az állapota a túlhasználattól már most is erősen leromlott, pedig éppúgy a kulturális örökség része, mint a műemlékek és a múzeumok. Beépítettsége a közparkoknál megengedettnek a másfélszerese, a mostani 4-6 milliós látogatottság pedig meg is duplázódhat - hívja fel a figyelmet Somfai Ágnes. A politikus véleménye szerint a múzeumi negyed ideális helyszínét a szakma bevonásával és társadalmi egyeztetéssel kell megtalálni.