Nagy eseményre készülnek szombaton Debrecenben, melyen információink szerint Orbán Viktor miniszterelnök is tiszteletét teszi.
 
A pallagi Labdarúgó Akadémiával több évtizedes gondja oldódik meg a DVSC-nek. Az utánpótláscsapatok vezetői korábban rendre azzal szembesültek, hogy nincs pálya, ahol levezényelhetnék az edzéseket. Most már van, a fociakadémián minden munka befejeződött, a létesítmény immár átadásra kész. Az avatóünnepség szombat délelőtt lesz Pallagon, melyen a Dehir.hu információi szerint részt vesz Orbáén Viktor miniszterelnök is.

Orbán Viktor és Szima Gábor a Loki VIP-páholyában (Fotó: TPL, Dehir.hu)

A fociakadémia közel másfél milliárd forintból, jelentős részben TAO-pénzből épült meg – a város 300 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Az alapkövet tavaly márciusban tették le, azóta felhúzták az 1900 négyzetméteres központi épületet, melyben tizenkét kisebb és egy nagy öltöző, konditerem, konferenciaterem és különböző kiszolgáló helyiségek kaptak helyet. A tervezettnél végül több pályát építettek: az akadémia nyolc nagy füves, valamint egy nagy, öt közepes és egy kisebb méretű műfüves pályával rendelkezik. A tervek szerint ősszel indul az első gimnáziumi sportosztály.

A Debreceni Labdarúgó Akadémiát Herczeg András vezeti, aki kétszer vezette el a bajnoki címig a Lokit, s az ő vezetőedzőségéhez kötődik a klub eddigi legnagyobb sikere, a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás.
Szima Gábor, a DVSC elnöke korábban a Dehir.hu-nak úgy nyilatkozott, „amikor elkezd működni a létesítmény, akkor fog kiderülni, hogy mi mennyibe kerül. Hogy mennyiért vágják a füvet, mennyibe kerül a pályák locsolása, a világítás, a fűtés stb. Nagyjából persze kalkuláltunk, biztos, hogy jelentős összeget fog felemészteni a működtetése, de én azt gondolom, hogy ezzel nem lesz gond.” - írta a dehir.hu.