Nők a horizonton - Eliane Elias (USA)
2013. május 18. 18:00 - 19:45 













Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködik: Eliane Elias - zongora, ének, Marc Johnson - bőgő, Steve Cardenas - gitár 

Tűz, érzékiség, muzikalitás. São Paulo szülöttjeként Eliane Elias fülébe kislány korától bekúsztak a brazil ritmusok és a bossa nova, de a jazz és a klasszikus zene is jelen volt a családban, így korán elkezdett zongorán komponálni. Amikor 1981-ben a jazz fővárosába, New Yorkba költözött, kivételes harmóniai érzékének és improvizációs készségének köszönhetően egyből a korszakalkotó jelentőségű Steps Ahead zenekarban találta magát. A Mike Mainieri és Michael Brecker vezette szupergrup révén talált rá első férjére, a trombitás Randy Breckerre. Házasságukból a mára majdhogynem popdívává cseperedett Amanda, zenei együttműködésükből pedig egyetlen, azonos című album született. Elias a nyolcvanas évek végén szólókarriert indított, mind határozottabban kezdett meríteni zenei gyökereiből, amire kiváló példa az Eliane Elias Plays Jobim című 1990-es album, s ekkortól hallható lágy, bizsergető énekhangja, amellyel azóta igézi meg nem kizárólag férfi hallgatóságát. Akit feltétlenül megigézett, az Marc Johnson bőgős, aki Eliane második férjeként máig elválaszthatatlan művésztársa is.
Ezen az estén vadonatúj, a legendás Chet Baker művészete előtt tisztelgő, a trombitás darabjait brazilos stílusban újraformáló lemezanyaga hangzik el a Johnson által is erősített combo tolmácsolásában.

Rendező: Művészetek Palotája
Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban Edenred Ticket Culture & Sport- és Top Prémium ajándékutalvány, Sodexo Kultúra-, Bónusz és Ajándékutalvány, Puebla Ajándék- és Kultúra utalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány ellenében, valamint a SZÉP-kártya szabadidő keretének terhére is megvásárolhatja.

Érvényes Élmény-, illetve Ínyenc-kártyával a Müpa-kártya által nyújtott kedvezmény személyes vagy online vásárláskor is igénybe vehető.

Jegyárak: 2500, 3200, 3900, 4900 Ft

forrás: mupa.hu